Gemeente Overbetuwe


Werkzaamheden riolering Kerkstraat

---

Start werkzaamheden bergbezinkbassin

Op maandag 3 november wordt gestart met de werkzaamheden voor het bouwen van een bergbezinkbassin op het grasveld naast het gemeentehuis in Andelst. De werkzaamheden duren 4 weken.

Wat gaat gebeuren?

Voor de tijdelijke berging van regenwater wordt een bergbezinkbassin gebouwd. Dit bassin bestaat uit een aantal betonnen elementen die onder het maaiveld komen te liggen.
Samen met het bergbezinkbassin wordt ook de overstortleiding onder de Wageningsestraat aangebracht. Dit gebeurt door middel van een ondergrondse persing.

Trillingen

Tijdens de werkzaamheden worden damwanden aangebracht. Het aanbrengen van de damwanden gebeurt door middel van heien. Om te voorkomen dat de trillingen dusdanig groot worden dat er schade ontstaat, worden deze gemonitoord. Het monitoren van de trillingen gebeurt aan de gevels van de panden die binnen 40 meter van de werkzaamheden afliggen. Mocht het zo zijn dat de trillingen die ontstaan de normgrens overschrijden dan wordt de werkwijze aangepast.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen en bedrijven aan de Kerkstraat en omgeving bereikbaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd buiten de openbare weg. Incidenteel kan de weg voor korte tijd geblokkeerd zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: E. Remmits (Uitvoerder aannemer) (024) 641 24 43 R. Maassen (Toezichthouder gemeente) (0481) 36 15 00 A. Vendeville (Projectleider) (0481) 36 21 31