Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Avond van Wetenschap & Maatschappij startpunt voor 200-ste geboortejaar Charles Darwin in 2009

Den Haag, 3 november 2008 - De Avond van Wetenschap & Maatschappij leidt tot fascinerende tafeldiscussies.

Maandagavond 3 november 2008 vond de negende Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats in De Ridderzaal te Den Haag. Doel van de Avond is Nederlandse toponderzoekers over actuele thema's van gedachten te laten wisselen met vertegenwoordigers uit andere sectoren van de maatschappij.

Het thema van de negende editie van de Avond van Wetenschap & Maatschappij stond in het licht van de tweehonderdjarige geboortedag van Charles Darwin in 2009.

Professor dr. Frans B.M. de Waal fungeerde als keynote spreker en leidde het thema van de Avond op aansprekende wijze in. Frans de Waal, bekend van zijn boeken over het gedrag van apen en mensen werd in 2007 gekozen tot de TIME 100: The People Who Shape Our World.

Tijdens De Avond werd ook voor de vierde maal de 'Prijs van Wetenschap & Maatschappij' uitgereikt. Een breed samengestelde Jury selecteerde 7 instellingen die genomineerd werden als de Zeven Toppers voor de Prijs van Wetenschap & Maatschappij. Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat Prof. dr. Th.H.M. Rasing de prijs heeft gewonnen voor zijn baanbrekende onderzoek. Zijn onderzoek maakt een doorbraak mogelijk om de opslag van digitale gegevens op een harde schijf 10.000 maal sneller te laten verlopen. Robbert Dijkgraaf, president van KNAW lichtte de keuze van de jury toe en reikte de prijs, een cheque ter waarde van ¤ 25.000,00 uit.

EINDE PERSBERICHT

e15d7b.gif

Noot voor de redactie (