Uitbreiding Rijnstate Ziekenhuis zet Holonite voor nieuwe uitdaging


THOLEN, 20081103 -- Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem is recent uitgebreid en gedeeltelijk gerenoveerd. Holonite uit Tholen is met succes de uitdaging aangegaan om de betonkolommen te voorzien van geprofileerde kolombekleding die exact aansluit op de al bestaande detailleringen. Dankzij nieuw ontwikkelde horizontale elementen en een innovatieve bevestigingsconstructie heeft het nieuwe gedeelte dezelfde uitstraling gekregen als het bestaande gebouw.

Het ontwerp van het Rijnstate Ziekenhuis dateert uit 1995 en is gemaakt door a/d Amstel Architecten. De toen toegepaste detailleringen en stijlontwerpen vormen ook nu nog de basis voor de gerealiseerde uitbreiding en renovatie. Voor Holonite betekende dit een aanpassing van de werkwijze waarin de producten het uitgangspunt vormen. Dankzij een projectgerichte aanpak, waarbij bedrijfsbureau, verkoop en productie nauw hebben samengewerkt, is Holonite erin geslaagd bestaande producteigenschappen toe te passen in een ontwerp dat oorspronkelijk niet voor het product bedoeld is. De werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.

Gesegmenteerd
Het handhaven van het bestaande aanzicht en het aansluiten op detailleringen is niet de enige uitdaging voor Holonite. De lengte van de kolommen vormt een extra moeilijkheidsgraad. Daarom is de witte kolombekleding voor het eerst gesegmenteerd aangeleverd. Een innovatieve koppeling verbindt de elementen met elkaar en zorgt ervoor dat deze, ondanks de naad, mooi op elkaar aansluiten. Rijnstate is het eerste project waarvoor Holonite horizontale elementen heeft geproduceerd in plaats van de gebruikelijke liggende producten, zoals bijvoorbeeld raamdorpels en vensterbanken. Een aantal standaard producten is sinds kort ook in een verticale uitvoering leverbaar.

Projectgericht denken
Dankzij de uitbreiding van het productaanbod met verticale elementen is sprake van een verbreding van het soort projecten. Deze projecten hebben veelal een langere looptijd dan de levering van bijvoorbeeld zeventig raamdorpels. Holonite is gestart met een nieuwe aanpak waarin projectgericht denken centraal staat. Het projectteam bekijkt de valkuilen en verdiept zich in de ontwerpelementen die niet direct voor Holonite bedacht zijn.

Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert deurdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de markten bouw en industrie een leidinggevende plaats verworven als gespecialiseerde - ISO gecertificeerde - leverancier van afbouwelementen in het bouwproces. Door de innovatiedrang die bij Holonite centraal staat, is het een uitdaging om telkens nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van gegoten composietsteen te creëren.

Fotobijschrift:
1. De betonkolommen van de energiecentrale zijn voorzien van geprofileerde Holonite kolombekleding.
2. Geveldetail van de energiecentrale.





Holonite