Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Breda, 03-11-2008

Inbrekers betrapt door buurtbewoner

BREDA: De politie heeft maandagochtend omstreeks 02.30 uur twee Bredanaars van 21 jaar opgepakt voor fietsendiefstal. Ze zijn op de Wuustwezelstraat aangehouden. Een buurtbewoner betrapte beide mannen op het inbreken in een schuur aan de Hobokenstraat. Ze waarschuwde de politie. Agenten kwamen direct ter plaatse en zagen dat een van de verdachte zich had verstopt op een schuurtje. De andere verdachte zagen agenten iets verder op straat lopen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. De gestolen fiets vonden agenten terug in een brandgang en wordt terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Twee mannen proberen man te beroven

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 23.15 uur een 22-jarige man uit Halderberge en een 23-jarige inwoner uit Raamsdonksveer op de Claudius Prinsenlaan aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot beroving. Een 26-jarige man liep joggend over de Poolseweg toen twee mannen op hem afkwamen. Ze eisten zijn geld en pakten hem hardhandig vast. Het slachtoffer heeft de straatrovers weggeduwd en wist te ontkomen. Hij waarschuwde de politie en gaf het signalement door. Agenten kwamen direct ter plaatse en hebben twee mannen die aan het signalement voldeden, gearresteerd. Ze zijn in verzekering gesteld.

Politie betrapt fietsendief

BREDA: Zondagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft de politie op de Nieuwstraat een 35-jarige man uit Breda opgepakt voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de man een damesfiets oppakte die voor de supermarkt stond. Hij is hierop meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.

Aanvulling op vorig bericht:
Politie zoekt getuigen in zaak schennispleger

BREDA: Aan de Terheijdenseweg in Breda heeft de politie zondagmiddag een 27-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bredanaar wordt verdacht van openbare schennispleging. Rond 15:15 uur kreeg de politie een melding van schennispleging, waarbij een man zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers toonde. Agenten gingen met het opgegeven
signalement op zoek naar de dader. In het park werd de man
aangetroffen en aangehouden. De man ontkent de schennispleging. De politie zoekt getuigen. Ze kunnen zich melden op het nummer 0900-8844.

Politie houdt snelheidscontrole op Tramsingel en Graaf Engelbertlaan

BREDA: De politie heeft maandagochtend van 09.45 tot 12.00 uur op de Tramsingel een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1868 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 118 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u op een weg waar 50 km/u is toegestaan. Ook op de Graaf Engelbertlaan is gecontroleerd op snelheid. Van de 1796 voertuigen reden er 51 te hard. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 100 km/u.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 03-11-2008 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |