Benoeming bijzonder hoogleraar Epidemiologie van de OGGZ

Publicatiedatum: 3 november 2008 | PERSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Research, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

Prof. dr. Bert van Hemert is per 1 november jl. door de Parnassia Bavo Groep benoemd tot bijzonder hoogleraar Epidemiologie van de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ). De bijzondere leerstoel is gevestigd aan de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Van Hemert is daarnaast als psychiater in dienst van de Parnassia Bavo Groep en aldaar hoofd van het bureau 24-uurszorg (de crisisdienst) in de regio Den Haag en randgemeenten.

Als bijzonder hoogleraar epidemiologie van de OGGZ zal Van Hemert zich bezig houden met onderzoek naar de diverse doelgroepen die van de OGGZ gebruik maken en hun ziektebeelden. Het onderzoek zal deels worden uitgevoerd door de Academische Werkplaats Public Health Noordelijk Zuid-Holland: een samenwerkingsverband voor Public Health tussen LUMC, GGD?en en andere onderzoeksinstellingen.

Van Hemert is de negende hoogleraar binnen de Parnassia Bavo Groep. Andere hoogleraren verrichten hun onderzoek o.a. op het gebied van: verslavingsgedrag, seksuologie, klinische psychopathologie, psychiatrische epidemiologie en cognitieve gedragstherapie bij psychiatrische stoornissen.