Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Intentieverklaring Windenergie op Vossenberg

3 november tekenen FUJIFILM, BORT en gemeente Tilburg

BORT, (bedrijvenoverleg regio Tilburg), de gemeente Tilburg en FUJIFILM Manufacuring Europe BV willen windenergie opwekken op bedrijventerrein Vossenberg. Ze hebben hierover een intentieverklaring opgesteld die afgelopen maandag 3 november is ondertekend tijdens de jaarvergadering van BORT Vossenberg. FUJIFILM heeft het proces voor de realisatie van de eerste turbines op haar terrein inmiddels in gang gezet. Daarnaast worden de mogelijke andere locaties op Vossenberg verder in kaart gebracht en voorbereid. De windmolens leveren de eerste groene stroom op Vossenberg naar verwachting in 2011.

Initiatiefnemers
De werkgroep duurzame energie van BORT Tilburg heeft het project windenergie Tilburg voorbereid. In deze werkgroep participeren vertegenwoordigers van de bedrijven op Tilburgse bedrijventerreinen. Bijzondere partner is het bedrijf FUJIFILM, waarvan de plannen in een vergevorderd stadium zijn. Ook de gemeente Tilburg heeft zich bij het project aangesloten. De ondertekening vond dan ook plaats door vertegenwoordigers van deze drie partijen: Rob Koster voorzitter van Het BORT, maar hij liet zich vervangen door de penningmeester Bart van der Pant, wethouder Duurzaamheid Marieke Moorman en de president van FUJIFILM Manufacturing Europe, Peter Struik.

Veel interesse
Op 23 oktober hielden de initiatiefnemers een informatief inloopuurtje. Omliggende bedrijven en de maatschappelijke organisaties konden zich op de hoogte stellen van de plannen. In een informele setting lichtten de initiatiefnemers en deskundigen de plannen toe en beantwoordden de vragen. In de presentaties was te zien dat windenergie is een kansrijke optie om onafhankelijker te worden van de olie-industrie, CO2 te reduceren en een stabiele energieprijs te garanderen voor een langere periode. Bedrijventerreinen zijn een logische plaats om windturbines neer te zetten, in plaats van turbines los her en der in het landschap verspreid
De aanwezigen waren nieuwsgierig en stelden kritische vragen over energieopbrengst, hoogte, slagschaduw, geluid en dergelijke. Er was een positieve grondhouding, ook van de gemeente, provincie en maatschappelijke organisaties. Meerdere vertegenwoordigers van bedrijven op de Vossenberg wilden informatie ter bepaling van een eventuele deelname aan het project.

Informatie bij
Wim Snijder
013 ­ 5833311
w.snijder@wsgm.nl

Processturing Windenergie Vossenberg, w.snijder@wsgm.nl 013 ­ 5833311


---- --