Politie IJsselland

|     |Groenlo - Aanrijding tussen twee vrachtwagens             |
Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groenlo is maandagochtend 3 november rond 08.45 uur bekneld en gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Eibergseweg / Eimersweg in Groenlo. Een traumaheli is ingezet. De chauffeur is door de brandweer uit de cabine bevrijd. Het verkeer op de Eibergseweg is enige tijd gestremd geweest.

Het ongeval vond plaats toen een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Neede stond voorgesorteerd op de Eibergseweg. De 38-jarige chauffeur die het stilstaande voertuig van achteren naderde kwam niet tijdig tot stilstand en botste eerst tegen de achterzijde van de vrachtwagen, en daarna tegen een rechts van de weg staande boom. De chauffeur uit Groenlo raakte bekneld. Nadat de brandweer hem uit zijn cabine bevrijd heeft is hij met oog- en rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De andere chauffeur bleef ongedeerd.

|     |Silvolde - Fietsster ernstig gewond na aanrijding         |
Een 77-jarige vrouw uit Varsseveld is zondag 2 november rond 15:00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Kapelweg met de Kroezendijk.

De vrouw kwam aanfietsen vanaf de Kroezendijk, komende uit de richting Silvolde. Op het kruispunt heeft zij vermoedelijk de van links naderende automobilist, een 51-jarige man uit Silvolde, over het hoofd gezien. De automobilist had voorrang. De vrouw is tijdens het oversteken tegen de zijkant van de auto gebotst en is ten val gekomen. Ze is met een ernstige hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is kritiek.

|     |Eibergen - Diefstal uit woning                            |
Afgelopen weekend is er ingebroken in een woning aan de Anemonenstraat in Eibergen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen zaterdagochtend 08:00 uur en zondagmiddag 17:00 uur. Er is onder andere een laptop gestolen.

De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomt. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De hele woning is doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

|     |'s-Heerenberg - Vernielingen aan auto's                   |
In de nacht van zaterdag op zondag 2 november zijn er in 's-Heerenberg aan 13 auto's vernielingen gepleegd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Tot nu toe zijn er 13 aangiftes van vernielingen aan auto's binnengekomen bij de politie. Het betreft voornamelijk deuken, mogelijk ontstaan door het slaan of schoppen tegen auto's. De vernielingen hebben plaatsgevonden op de Plantsoensingel Noord, de Lengelseweg, de Dahliastraat en de Hyacintstraat. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844. Ook roept de politie mogelijke andere gedupeerden op om alsnog aangifte te doen, als zij dit nog niet hebben gedaan. Van een vernieling kunt u aangifte doen via internet: www.politie.nl. Een afspraak maken op het politiebureau kan ook, via 0900-8844.

|     |Doetinchem - Vernielingen aan Caenstraat                  |
In de nacht van zaterdag op zondag zijn er diverse vernielingen gepleegd aan voertuigen die deels geparkeerd stonden in een gezamenlijke stalling van een flat aan de Caenstraat in Doetinchem. Er zijn op de Caenstraat vernielingen gepleegd aan 2 scootmobielen, een bromscooter en twee auto's.

De schade bestaat ondermeer uit afgetrapte koplampen, lekke banden, krassen als gevolg van het omgooien etc. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

|     |Didam - Politie zoekt getuigen van aanrijding             |
Een 17-jarig meisje uit Winterswijk is donderdag 30 oktober gewond geraakt toen zij werd aangereden door een nog onbekende automobilist.

Het meisje fietste rond 15:30 uur vanaf de Ravenhorsterweg naar de Burgemeester Bosmastraat, over de rotonde de Peperbus. Vanaf de Groenloseweg kwam een auto aanrijden en deze gaf het meisje geen voorrang en reed haar aan. Als gevolg hiervan viel zij op de motorkap van de auto. De bestuurder van de auto is gestopt en even uitgestapt, maar gaf aan verder geen tijd te hebben is vervolgens weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. Er zijn enkele mensen getuige geweest van deze aanrijding en de politie komt graag met deze mensen in contact. Dit kan via 0900-8844. De fiets van het meisje heeft schade opgelopen en ze heeft onder andere een pijnlijke arm, schouder en been overgehouden aan de aanrijding.

|     |Didam - Man aangehouden op verdenking heling              |
De politie heeft zondag 2 november rond 17:00 uur een 20-jarige man uit Didam aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets.

De politie ontving een tip over het feit dat er een gestolen fiets gesignaleerd was buiten een kantinegebouw aan de Wilhelminastraat. Rond 17:00 uur werd de 20-jarige man aangetroffen fietsend op de desbetreffende fiets. Hierop is de man aangehouden op verdenking van heling. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De man gaf aan niet te weten dat de fiets van diefstal afkomstig was. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --