Speeltuinen worden interactief - ICON outdoor gaming

03/11/2008 17:30

Bureau & Zo

Interactief, Innovatief, Hip en eigenzinnig... Dat is ICON outdoor-gaming.

De jeugd van tegenwoordig is volop in beweging. Niet fysiek maar virtueel. Daarom is vandaag een nieuw speelconcept geïntroduceerd dat de voordelen van "gamen" en buitenspelen combineert. Buitenspelen wordt door toepassing van game-technologie in speeltoestellen aantrekkelijker, gevarieerder en sportiever.

ROTTERDAM - NEDERLAND

Jongeren van vandaag groeien op in een high-tech omgeving en begrijpen als geen ander, en binnen no-time, nieuwe communicatie- en game-concepten. Volgens de mensen van het KOMPAN Play Institute, een kenniscentrum voor kinderspel, liggen hier enorme kansen en uitdagingen voor zowel de industrie als de mensen betrokken bij de inrichting, beheer en onderhoud van openbare ruimten.

Sporten en spelen gebeurt niet meer op traditionele wijze. Steeds meer kinderen verkiezen het spel van gamen boven het traditonele bewegingspel. Nieuwe technologieën zijn nodig om kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar in de speeltuin te krijgen.

Tijdens het Child in the City congres in Rotterdam werd vanmiddag het eerste outdoor-gaming platform aan een internationaal publiek gepresenteerd. Leerlingen van Openbare Basisschool Willem Alexander uit Haaften hadden als een van de eersten in de wereld de kans om te spelen op de meest high-tech speeltoestellen in de wereld - ICON, the future play voor jonge mensen.

ICON crëeert een nieuwe ontmoetingsruimte, gebaseerd op gaming, sport en samenwerking. De games bepalen het tempo en leiden de jongenlui door een serie van outdoor-games die fysieke energie, interactie en competitie stimuleren. Een plek met een grote aantrekkingskracht, die boeit, bezig houdt en jongens én meisjes intensief en gevarieerd laat bewegen.

Een speelplek is bij uitstek geschikt als locatie voor beweegstimulering. Door ICON op te nemen in het openbare sport- en spelaanbod wordt de aantrekkingskracht van de speelplaats vergroot en wordt sport- en spelparticipatie voor iedereen toegankelijk gemaakt. Een gezond idee!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.icon.kompan.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,