Politie IJsselland

Automobilisten onder invloed

Apeldoorn, 03-11-2008 o De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 november vier mannen en een vrouw in Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Een 38-jarige automobilist uit Harderwijk werd omstreeks middernacht op de Loolaan gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,1.

Een 22-jarige automobiliste uit Apeldoorn werd rond 00:50 uur op de Vosselmanstraat gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De vrouw werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij een promillage van 1,3 blies.

Een 26-jarige automobilist uit Eerbeek werd rond 02:30 uur op de Adelaarslaan gecontroleerd. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,6.

Een 23-jarige automobilist uit Apeldoorn werd rond 02:50 uur op de Wilhelmina Druckerstraat gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,5.

Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn werd rond 03:00 uur op de 1e Wormenseweg gecontroleerd. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,9.

In alle gevallen kregen de bestuurders een rijverbod en maakt de politie proces-verbaal op. Het rijbewijs van de 22-jarige vrouw werd ingevorderd.