Wandelstok klemsysteem is Het beste idee van Nederland

03/11/2008 17:49

Het Beste Idee van Nederland

Wat begon als 1 uit 3851 ideeën is afgelopen zaterdag bekroond met de "Best ID Award". Het wandelstok klemsysteem van Fons Marcus was de absolute favoriet bij zowel de jury als het publiek. Met een meerderheid van 46% van de Nederlandse stemmen, liet het klemsysteem vijf andere finalisten achter zich. Helaas mocht de uitvinder, Fons Marcus, het zelf niet meer mee maken. Hij overleed op 3 oktober dit jaar.

Zijn uitvinding werd al sinds de halve finale gepresenteerd door zijn neef Wim de Vroedt.

De heer Marcus kon vanwege zijn slechte gezondheid het niet meer opbrengen om zijn idee zelf te presenteren. Toch was hij een van de kandidaten die bij vele zal bijblijven. Er werd tijdens de finale dan ook even stilgestaan bij het overlijden van de kandidaat.

Goed bekeken

Ruim 1.6 miljoen mensen keken hoe het Wandelstok klemsysteem de uiteindelijke winnaar van 2008 werd. De hoofdprijs van EUR 25.000,- werd uitgereikt door juryvoorzitter Bernd Schneider inclusief een contract dat het product daadwerkelijk op de markt komt. Eerder werd in het programma duidelijk dat de heer Marcus, voor de zekerheid, al had laten vastleggen dat de helft van het eventuele prijzengeld en de bijkomende royalty's over zouden worden gemaakt aan een aantal goede doelen.

Doorontwikkeling

Nu het programma ten einde gekomen is, begint het daadwerkelijke traject van productontwikkeling. Voor het Wandelstok Klemsysteem gaat het ontwerpbureau Koen & Co verder met het doorontwikkelen van het idee. Zij waren tijdens het programma al betrokken bij het project en zullen nu de stok klaar gaan maken voor de markt.

De goede ideeën van Nederland

Ondanks dat er tijdens de wedstrijd maar één winnaar wordt gekozen, bleken er zeker een tiental ideeën uit de wedstrijd goed genoeg om op de markt te brengen

Stichting BIN (de organisatie achter het tv-programma) heeft dit jaar enkele ideeën van voorgaande jaren op de markt gebracht.

Voorbeelden hiervan zijn de Picchair, de Knuffel je speen, de FlowerBagVase en de Koffiepad standaard.

Tijdens de finale werd ook de Pietje Belt aan de uitvinder (Cees Stam) gepresenteerd zoals hij binnenkort in de winkel zal komen te liggen. De Grillpaal, ook finalist in 2007, is op dit moment in ontwikkeling

2009

Het Beste Idee van Nederland heeft weer een goed televisieseizoen achter de rug en is volgend jaar dus weer terug op de buis.

Wie een goed idee heeft kan zich nu al aanmelden om volgend jaar kans te maken op Het Beste Idee van Nederland via www.hetbesteideevan.nl