Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 03-11-2008

Vijf Franse mannen aangehouden na diefstal in tankshop

HANK / GORINCHEM: Op een carpoolplaats langs de A-27 ter hoogte van Gorinchem hebben zondagavond agenten van het politiekorps Zuid Holland Zuid vijf Franse mannen aangehouden die er van verdacht worden kort daarvoor snoepgoed en lege DVD's doosjes te hebben gestolen in een tankshop gelegen aan eveneens rijksweg A-27 ter hoogte van Hank. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een medewerkster van de tankshop deed aangifte. Zij verklaarde dat een Fransman in de tankshop haar in het Frans de weg vroeg. Zij werd kennelijk door deze man afgeleid, zodat zijn medeverdachten hun slag in de shop konden slaan. De medewerkster van het tankstation gaf direct nadat de mannen weggereden waren, het kenteken en merk door van hun auto. Deze werd even later door de politie op een carpoolplaats ter hoogte van Gorinchem aangetroffen met vijf inzittenden afkomstig uit Frankrijk, in de leeftijd van 17 tot en met 25 jaar. De exacte buit moet nog opgegeven worden. Ook gaat de politie de
bewakingsbeelden nog bekijken.

Huiselijk geweld: Beide partijen aangehouden

OOSTERHOUT: Zondagavond heeft de politie in Oosterheide na een melding van 'huiselijk' geweld beide partijen aangehouden. Zowel de bewoner, een 45-jarige man als 37-jarige ex vrouw wensten aangifte te doen van mishandeling.

Ter plaatse bleek dat de 37-jarige vrouw haar twee kinderen op kwam halen die in het kader van de omgangsregeling bij haar ex man hadden verbleven. Tijdens het ophalen ontstond ruzie. Volgens de 37-jarige man had zijn ex hem in het gezicht gekrabd, zij beschuldigde op haar beurt dat haar man haar geduwd en geslagen had, waardoor zij op de grond was gevallen. De lip van de vrouw was aan de rechterbovenzijde gezwollen. De man had twee open krassen op zijn linkerwang, wat vervellingen en wat bloed. De agenten besloten op basis van de verklaringen van beide partijen en het letsel dat zij beiden hadden hen alle twee aan te houden. Aan het bureau is van hen een verklaring opgenomen. Er wordt een dossier opgemaakt.

Dronken bestuurder loopt nat pak op

SPRANG-CAPELLE: Een 33-jarige man uit Drunen is zondagavond omstreeks 23.30 uur

op de Vier Heultjes met zijn auto in de sloot beland. De bestuurder liep wel een nat pak op maar raakte niet gewond. Agenten troffen hem liggend in de berm in het gras met alleen een onderbroek aan. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 385 ugl.

Hij vertelde de agenten dat hij 3 tot 5 glazen whisky had gedronken en daarna met zijn auto was gaan rijden. Hij vertelde de agenten dat hij gevolgd was door een andere auto. Hij was bang geworden en was vervolgens met zijn auto per ongeluk een sloot ingereden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij vertelde de agenten wel te beschikken over een Oostenrijks rijbewijs, hij had dit echter niet bij zich.

Vannacht is omstreeks 02.10 uur op de Rijksweg A-59 ter hoogte van Sprang-Capelle ook een 45-jarige man uit Drunen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist kwam net met 225 ugl boven het maximum toelaatbare van 220 ugl uit.

OOSTERHOUT: Een 45-jarige Amsterdammer is zondagavond op rijksweg A-27 eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de verdachte met auto slingerend over de rijksweg rijden. Hij blies 505 ugl.

RIJEN: Zondagavond is omstreeks 18.00 uur op de Oosterhoutseweg een 43-jarige man uit Purmerend betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 590 ugl. De automobilist moest zijn rijbewijs direct inleveren.

12-jarig meisje gewond bij eenzijdig verkeersongeval

WAALWIJK: Een 12-jarig meisje uit Doeveren is vanmorgen omstreeks 08.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Het slachtoffer was met haar fiets ter hoogte van de bazaar op de
Grotestraat in de afwateringsgleuf gekomen. Ze kwam ten val, waarbij ze met haar rug op een paaltje terecht kwam. Ze gaf aan veel pijn te hebben aan haar stuitje. Een leerkracht van school en haar moeder kwamen ter plaatse. Ze is met een ambulance ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-11-2008 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |