Ricoh rondt overname van IKON Office Solutions af

03/11/2008 18:34

PR Newswire

WEST CALDWELL, New Jersey, November 3 /PRNewswire/ --
Ricoh Company, Ltd. (TSE: 7752, "RICOH" President en algemeen directeur: Shiro Kondo) heeft vandaag bekendgemaakt de eerder aangekondigde overname van IKON Office Solutions, Inc. ter waarde van US$ 1,6 miljard door middel van het Amerikaanse distributiebedrijf Ricoh Americas Corporation, een volle dochter van RICOH, te hebben afgerond. Als gevolg van deze overname is IKON nu een volle dochter van Ricoh Americas Corporation.

De transactie werd vandaag tijdens een speciale vergadering goedgekeurd door de aandeelhouders van IKON. In het kader van de overnameovereenkomst ontvangen voormalige aandeelhouders van IKON US$ 17,25 in kontanten voor elk gewoon aandeel IKON. De handel in IKON-aandelen op de New York Stock Exchange wordt gestaakt bij het openen van de markt op 3 november 2008.

Door deze overname zal RICOH haar bedrijfsinfrastructuur in de VS, Canada en Europa versterken, dankzij de samenvoeging met het sterke verkoop- en servicenetwerk van IKON. RICOH verkrijgt tevens toegang tot het uitgebreide klantenbestand van IKON, waaronder zich klanten bevinden met een grote of nationale account, en klanten uit de overheids- en publieke sector. Deze overname vormt een aanzienlijke stap in de verwezenlijking van de geïntegreerde internationale groeistrategie van RICOH.

Achtergrond
Ricoh Company, Ltd. is een vooraanstaand internationaal bedrijf op het gebied van imagingproducten dat innovaties op de markt heeft gebracht zoals digitalisatie, netwerkoplossingen en het van kleur voorzien van monochroom beeldmateriaal. Op de snelgroeiende markt voor afdruk- en documentoplossingen blijft RICOH haar kanalen versterken om de behoefte van de klant te kunnen bepalen en de juiste aanbiedingen te doen op basis van een klantgerichte benadering. Op de uiterst competitieve Amerikaanse markt zet Ricoh zich ervoor in haar verkoop- en ondersteuningskanalen verder te versterken, en alle klanten een duidelijke meerwaarde te bieden.

IKON, een bedrijf van Ricoh, verkoopt en ondersteunt een breed assortiment aan Ricoh-kantoorproducten, waaronder multifunctionele producten (MFP's), faxmachines en printers, op de Amerikaanse, Canadese en West-Europese markt. Met meer dan 400 verkoop- en servicelocaties wereldwijd, kan IKON bogen op een uitstekende reputatie, met diverse Fortune 500-bedrijven onder haar vele klanten. Daarnaast biedt IKON professionele diensten en documentverwerkingsdiensten aan allerlei klanten, afkomstig uit diverse markten en bedrijfstakken. RICOH is vele jaren lang een belangrijke leverancier geweest voor IKON, en de relatie tussen de twee bedrijven heeft een lange en succesvolle geschiedenis.

Aanvullende informatie voor aandeelhouders
De uitbetalende instantie, Computershare Trust Company, N.A., zal een Overdrachtsbrief verspreiden onder IKON-aandeelhouders die in het bezit zijn van certificaten, met instructies over hoe zij hun overnamecompensatie kunnen ontvangen. Vragen met betrekking tot de wijze waarop aandeelcertificaten kunnen worden overhandigd, en aanvragen voor extra exemplaren van de Overdrachtsbrief, dienen te worden gericht aan de Uitbetalende Instantie, hetzij per telefoon +1-800-546-5141 (gratis nummer) of +1-781-575-3120, of per post via Computershare Trust Company N.A., Attn Corporate Actions, P.O. Box 43014, Providence, RI 02940-3014.

Over Ricoh Americas Corporation
Ricoh Americas Corporation, met hoofdkantoor in West Caldwell, New Jersey, is een dochter van Ricoh Company, Ltd., vooraanstaand leverancier van kantoorautomatiseringsapparatuur en elektronica, met verkopen van meer dan US$ 22 miljard over het fiscaal jaar 2007, een toename van 7,3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Ricoh Americas Corporation is een vooraanstaande leverancier van documentoplossingen. De volledig geïntegreerde hardware- en softwareproducten van Ricoh helpen bedrijven informatie op efficiënte en effectieve wijze te delen, door hen in staat te stellen de invoer, het beheer en de uitvoer beter te regelen. Ricoh fabriceert al meer dan 35 jaar producten en verbruiksartikelen in de Verenigde Staten, in fabrieken in California en Georgia.

Ricoh Americas Corporation verkoopt en distribueert producten in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, zowel rechtstreeks als via een netwerk van geautoriseerde dealers.

Informatie over het volledige assortiment van producten en diensten van Ricoh is te vinden op de website www.ricoh-usa.com.

Over IKON
IKON Office Solutions, Inc. (www.ikon.com), een bedrijf van Ricoh, is een vooraanstaande leverancier van innovatieve systemen en diensten voor documentenbeheer, die klanten in staat stellen de documentenstroom en efficiëntie te verbeteren. IKON integreert kopieerapparaten, printers en MFP-technologieën met software en systemen voor documentenbeheer tot waardevolle maatoplossingen, geïmplementeerd en ondersteund door haar team van serviceprofessionals. IKON maakt gebruik van de fabricage- en technische expertise van Ricoh, de internationale technologievernieuwer met een omzet van US$ 22 miljard, en koppelt deze aan de ervaring en reikwijdte van haar plaatselijke verkoop- en serviceteams om allesomvattende oplossingen te kunnen bieden, evenals een van de meest uitgebreide portfolio's aan diensten voor documentenbeheer, met inbegrip van on-site en off-site beheerdiensten, technische service en ondersteuning, en workflow-design en -implementatie op maat.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst
Dit bericht, met inbegrip van de informatie die daarin is opgenomen of waarnaar wordt verwezen, kan uitspraken met betrekking tot de toekomst bevatten betreffende RICOH, Ricoh Americas Corporation en IKON. In het algemeen duiden uitdrukkingen als "zullen", "kunnen", "zouden", "doorgaan", "geloven", "verwachten", "van plan zijn", "anticiperen" en dergelijke op uitspraken met betrekking tot de toekomst. Aan uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn risico's en onzekerheden verbonden die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken van hetgeen in de uitspraken met betrekking tot de toekomst wordt uitgedrukt. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben te maken met factoren die niet door het bedrijf kunnen worden beïnvloed of zelfs nauwkeurig worden ingeschat, zoals toekomstige marktomstandigheden en het gedrag van andere marktdeelnemers. Het is daarom raadzaam niet te veel waarde te hechten aan dergelijke uitspraken. RICOH, Ricoh Americas Corporation en IKON nemen niet de verplichting op zich deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te actualiseren, tenzij dat op grond van het toepasselijke recht verplicht is.

Alle productnamen waarnaar wordt verwezen zijn de handelsmerken van de respectieve bedrijven.

Contactpersoon:

V.S.
Ron Potesky
Ricoh Americas Corporation

+1-973-882-2106
Ron.potesky@ricoh-usa.com

Japan
Francis Harrison
Ricoh Company, Ltd.
+81-3-6278-4550
Francis.harrison@nts.ricoh.co.jp

Europa
Janice Gibson
Ricoh Europe PLC
+44-207-465-1153
press@ricoh-europe.com
V.S.: Ron Potesky, Ricoh Americas Corporation, +1-973-882 2106, Ron.potesky@ricoh-usa.com; Japan: Francis Harrison, Ricoh Company, Ltd., +81-3-6278-4550, Francis.harrison@nts.ricoh.co.jp; Europa: Janice Gibson, Ricoh Europe PLC, +44-207-465-1153, press@ricoh-europe.com






-