CAO-partijen horeca nemen initiatief voor Arbeidsmarkttop Horeca 2008


Horeca gaat goed personeel vinden, boeien en binden

UTRECHT, 20081022 -- Horeca gaat goed personeel vinden, boeien en binden. Dat is de inzet van de Arbeidsmarkttop Horeca op maandag 3 november 2008 van 11-16 uur in stadion Galgenwaard te Utrecht. De Arbeidsmarkttop Horeca is een gezamenlijk initiatief van de cao-partijen in de horeca: Koninklijk Horeca Nederland, FNV Horeca, CNV Bedrijvenbond en De Unie.

Bij de totstandkoming van de cao Horeca 2008-2010 spraken cao-partijen met elkaar af om zich gezamenlijk in te zetten voor het vinden, boeien en binden van goed personeel. In de horeca werken meer dan 300.000 werknemers. Elk jaar moeten bijna 90.000 nieuwe werknemers in de horeca instromen. Daarnaast wisselen elk jaar meer dan 60.000 werknemers binnen de horeca van baan. In totaal moeten dus elk jaar 150.000 vacatures vervuld worden.

Maar het gaat niet alleen om aantallen. De horeca heeft behoefte aan goed personeel. Vakbekwaamheid, gastvrijheid, betrouwbaarheid, spontaniteit, creativiteit en inventiviteit zijn onmisbare kwaliteiten om in de sector te werken. Innovatief personeelsbeleid moet hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Werkgevers, werknemers en organisaties zullen op de Arbeidsmarkttop Horeca met elkaar bespreken hoe de sector goed personeel kan vinden, boeien en binden. Daarvoor is nodig dat:

- overeenstemming bestaat over de noodzaak
- bereidheid aanwezig is om met elkaar samen te werken
- mogelijkheden benoemd worden voor een concrete aanpak.

Vinden, boeien en binden van goed personeel is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers, werknemers en organisaties in de horeca. Daarvoor is nodig dat het personeelsbeleid in de bedrijven versterkt wordt. De Arbeidsmarkttop Horeca zal aandacht besteden aan vakbekwaamheid en scholing, presteren en waarderen, vertrouwen en leidinggeven en zal aanzetten geven voor professioneel personeelsbeleid in de bedrijven.


De Arbeidsmarkttop Horeca wordt ondersteund door Svh, Kenwerk, EVZ en het bedrijfschap Horeca.

Deelname op uitnodiging.


Koninklijk Horeca Nederland FNV Horeca
de heer Paul A. Schoormans de heer Ben C. Francooy
06-22203275 06-22492175

CNV Bedrijvenbond/Horeca De Unie
de heer Wim Ramakers de heer Han ter Halle
06-53168484 06-52522086





HS-ARBEIDSVOORWAARDEN BV