Gewichtsconsulent zet afvallers in beweging


HILVERSUM, 20081103 -- Na advies van de gewichtsconsulent gaat 65 procent van de klanten meer doen aan beweging, zo blijkt uit een groot onderzoek dat de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) onder haar leden heeft gehouden. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt gezonde volwassenen met gewichtsproblemen. Uit het onderzoek blijkt dat met name vrouwen van 18 tot 75 jaar hulp zoeken bij het afvallen. Het merendeel van de cliënten, 67 procent, behaalt binnen een jaar het vooraf afgesproken streefgewicht. Twintig procent haakt voortijdig af, en de overigen hebben langer nodig om een gezond gewicht te bereiken.

De bekendheid met het werk van de BGN-gewichtsconsulent is de laatste jaren flink gestegen. Uit het onderzoek blijkt dat 36 procent van de gewichtsconsulenten cliënten krijgen doorverwezen van huisartsen, 22 procent van fysiotherapeuten, 10 procent van psychologen en 4 procent van diëtisten.

Ook nemen steeds meer zorgverzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding van de BGN-gewichtsconsulent in hun verzekeringspakketten op. Naast alle Achmea-dochters zijn dat Delta Lloyd, Ohra, Univé, Zorg en Zekerheid en sinds 1 oktober jl. ook Agis.

De BGN telt ruim 300 leden en heeft daarmee een landelijke dekking. Wie een gewichtsconsulent in de eigen omgeving zoekt, kan die vinden op de website van de BGN:
www.gewichtsconsulenten.nl





Ingezonden persbericht