Speciale kampen voor kinderen met ADHD, PDD-NOS, Asperger en ODD


Sociale vaardigheden oefenen in groepsverband kan ook stoer zijn

Almere, 20081103 -- Marlispraktijk organiseert vakantiekampen met intensieve begeleiding, speciaal voor kinderen met bijvoorbeeld adhd, pdd-nos, asperger en odd.

Veel kinderen met een gedragsstoornis ervaren vaak zelf heel goed dat ze 'anders' zijn. Vaak hebben ze meer moeite om sociale contacten aan te gaan en te onderhouden.

De kampen van Marlispraktijk zijn behalve leuk ook erg leerzaam, zeker voor kinderen bij wie sociale vaardigheden niet vanzelfsprekend zijn.

Tijdens onze kampen begeleiden we de kinderen intensief. We maken groepsprocessen inzichtelijk, vertellen veel over de verschillende rollen van personen binnen de groep, helpen ze bij het maken van contact en lossen problemen gezamenlijk op.

Hiervoor gaan orthopedagogen en psychologen mee, die dagelijks met deze kinderen in aanraking komen.

Voor veel kinderen die een vorm van autisme hebben is het maken van contact weliswaar moeilijker, maar het betekent naar onze mening en ervaring niet dat het niet kan.

Logeeropvang en vakantie-opvang voor deze kinderen bestaat al een aantal jaren. Nieuw is echter de intensieve begeleiding die specifiek gericht is op het aanleren van gedrag en het leren herkennen van emoties.

Dat deze nieuwe formule succesvol is blijkt uit de enorme groei van de praktijk en van de vakantiekampen op zich. Gingen er vorig jaar nog 13 kinderen mee, dit jaar hebben we ruim 100 kinderen mee gehad op 1 van onze kampen.





Ingezonden persbericht