LocalPoint.nl eerste website in Nederland met Google inlog


DEN HAAG, 20081103 -- Op LocalPoint.nl kunnen bezoekers voortaan naast het inloggen met een OpenID, ook toegang krijgen met hun Gmail account. Yahoo wordt op dit moment nog door Localpoint getest en zal ook snel beschikbaar komen. Microsoft heeft een test implementatie beschikbaar gesteld, maar heeft OpenID al wel uitgeroepen tot de inlog standaard. LocalPoint is de eerste website in Nederland die gebruik maakt van de OpenID implementatie van Google.

Het concept OpenID lijkt plotseling vleugels te hebben gekregen. OpenID is een belangrijke stap in het verminderen van de grote hoeveelheid accounts en wachtwoorden die gebruikers nodig hebben op veel websites. De gebruiker kon reeds een willekeurige OpenID provider kiezen, maar daar zijn nu Google en Yahoo als OpenID provider bij gekomen. Microsoft volgt binnenkort.

LocalPoint maakt gebruik van de verificatie door OpenID. LocalPoint hoeft hierdoor geen eigen inlogmechanisme te ontwikkelen, maar maakt gebruik van bestaande inlog standaarden. Gmail gebruikers die reeds ingelogd zijn bij Google en die LocalPoint.nl bezoeken kunnen nu heel snel inloggen zonder dat de gebruiker nog een wachtwoord hoeft in te tikken. Dit biedt enorm gebruikersgemak voor de bezoekers van LocalPoint en het scheelt weer een extra naam wachtwoord om te onthouden.

De website www.LocalPoint.nl richt zich op het verzamelen van lokale informatie. Het bevat actuele politieberichten, vermiste huisdieren, de grootste verzameling van Nederlandse openbare webcams en uitslagen van de postcodeloterij. Daarnaast kunnen buurtbewoners een profiel aanmaken en met elkaar in contact komen. Bedrijven hebben de mogelijkheid een bedrijfspagina aan te maken waarmee ze zich lokaal kunnen presenteren. Inmiddels staan er meer dan 70.000 bedrijven, instanties en verenigingen lokaal vermeld. Alle informatie op LocalPoint.nl wordt gesorteerd op afstand en weergegeven op de kaart.





Ingezonden persbericht