Vlaggen kleine horeca gaan halfstok


Geen tijden voor feestje Koninklijke Horeca Nederland, vinden caféhouders

ZALTBOMMEL, 20081103 -- Het rookverbod in de kleine horeca hakt er, financieel en sociaal, zwaar in. Kleine horeca-zaken worden onevenredig zwaar getroffen door het rookverbod. De Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (die spreekt namens meer dan 1000 kleine horeca-eigenaren) begrijpt dan ook niet hoe Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zoveel geld kan uitgeven aan een feest om het 125-jarig bestaan te vieren. En dat met geld dat ook wordt opgebracht door de kleine horeca-ondernemers die lid zijn van deze bond.

Door aan te dringen op strengere hadnhaving van dit rookverbod en te pleiten voor beboeting van rokende cafébezoekers helpt KHN ook nog eens stevig mee om de kleine horeca de nek om te draaien. Getuige een recent interview van voorzitter van der Grinten in het AD heeft deze organisatie zich blijkbaar al neergelegd bij het uitsterven van de bruine kroeg in Nederland.

"Het is ronduit schandalig om te zien hoe een organisatie, die er is om ook de belangen van de kleine horeca te verdedigen, zo contraproductief werkt en daarnaast de arrogantie opbrengt om recht in het gezicht van deze ondernemers een duur feestje op te zetten terwijl in deze achterban het water tot de lippen staat", zegt Wiel Maessen, secretaris van de Stichting.

Al met al redenen te over voor de Stichting om alle kleine horecaeigenaren op te roepen om morgen, tijdens het KHN-feestje, de vlag halfstok te hangen.

kleinehoreca.info





Ingezonden persbericht