Gemeente Winterswijk


Gemeente Winterswijk: Gemeenten richten regionale cliëntenraad Wsw op

17 oktober 2008

Winterswijk - De gemeenten Aalten, Berkelland, Haaksbergen, Oost Gelre en Winterswijk hebben besloten een regionale Cliëntenraad op te richten ten aanzien van de Wet sociale werkvoorziening. Het is de bedoeling dat de cliëntenraad advies uitbrengt over het te voeren gemeentelijk beleid ten aanzien van de Wsw.

Op 1 januari 2008 is de nieuwe Wet sociale werkvoorziening ingegaan. Die wet geeft Wsw-ers meer rechten. Een van die rechten is het mogen meepraten over de manier waarop gemeenten de wet uitvoeren. De op te richten Cliëntenraad sociale werkvoorziening gaat de mening en de belangen van Wsw-ers onder de aandacht van de gemeenten brengen. De Cliëntenraad mag ook zelf ideeën naar voren brengen die de gemeenten helpen de wet zo goed mogelijk uit te voeren.

Kandidaten
De Cliëntenraad zal uit tien personen bestaan. Daarbij is het streven om per deelnemende gemeente twee kandidaten te benoemen. De datum waarop de kandidaten geïnstalleerd worden, is nog niet bekend. Inmiddels hebben zich ruim twintig potentiële kandidaten aangemeld. Een deel van deze aanmeldingen kwam voort uit een speciale voorlichtingsavond op 7 oktober jongstleden, die met hulp van het Programma Versterking Cliëntenpositie (VCP) georganiseerd was.

Workshops
Op 3, 10, 17 en 24 november vinden bij het Werkplein Oost Achterhoek in Winterswijk workshops plaats. In deze workshops worden de kandidaten wegwijs gemaakt in de taken en mogelijkheden van de Cliëntenraad.