Ingezonden persbericht


Persbericht

Steun aan kinderen in het Midden-Oosten

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre sponsort galadiner ´Music in ME´

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre steunt de stichting Music in Middle East door het aanbieden van gastvrijheid in de vorm van een galadiner, overnachtingen en door als gastheer op te treden voor de MIME Business Club dat een aantal malen per jaar bij elkaar komt.

Stichting Music in Middle East (MIME), een in 2003 opgerichte en onafhankelijke internationale charitatieve organisatie, zet zich met allerhande duurzame muziekprojecten in om de leefomstandigheden van vooral kinderen in het Midden-Oosten te verbeteren, ongeacht hun afkomst of religie. Samen met locale musici en organisaties bereikt MIME duizenden kinderen in getto's, arme wijken en vluchtelingenkampen door bijvoorbeeld muziekscholen op te zetten of muziektherapieën te geven.

Om extra aandacht en fondsen te genereren organiseert het MIME een speciaal gala op 3 november a.s. in het Amsterdamse 'Muziekgebouw aan het IJ'. Naast een galadiner zal er een veiling voor dit goede doel wordt georganiseerd onder leiding van Max van Hemelraad van Sotheby's. Ook zullen een aantal internationale musici hun medewerking verlenen, zoals de Iraakse percussionist Sattar al Saadi, de Palestijns-Britse zangeres Shadia Mansour en de populaire Koerdische zangeres Chopy en haar band..

General Manager Albert Rouwendal over de sponsoring door het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre: " Wij geloven in de kracht van het instrument dat 'Music in ME' gebruikt om op haar manier een bijdrage te leveren aan het vredesproces in het Midden-Oosten. Vooral kinderen zijn een zeer kwetsbare groep. Op onze manier willen we graag een bijdrage leveren aan dit bijzondere doel. In onze optiek kan dat het beste door de organisatie in haar activiteiten te ondersteunen ", aldus Rouwendal.

Het MIME kent een grote groep van internationaal bekende musici, zoals Louis van Dijk, Janine Jansen, Nigel Kennedy, Wibi Soerjadi en vele anderen, die als ambassadeur de vele projecten ondersteunen. Voor meer informatie over het MIME: www.musicinme.nl

=============================================
Improve Communication Network
'Pand Noord'
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone: +31 (0)20 715 53 30
Fax: +31 (0)20 715 53 39
E-mail: ilse@improve-network.com
Website: www.improve-network.com
=============================================