Gemeente Eemsmond


Inwoners Eemsmond tevreden over Wet maatschappelijke ondersteuning maandag 3 november 2008

Cliënten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn positief over het Wmo-beleid van de gemeente Eemsmond. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente begin 2008 heeft uitgevoerd. De cliënten zijn gevraagd naar hun mening over huishoudelijke hulp, de Wmo-voorzieningen, het contact met de gemeente en de Wmo Adviesraad. De gemeente scoort gemiddeld een 7,4 op het Wmo-beleid.

Goede resultaten
De gemeente gaat elk jaar een onderzoek uitvoeren naar de klanttevredenheid van de Wmo-cliënten. In 2007 waren de cliënten vooral tevreden over het aanbod van hulp bij het huishouden en de wijze waarop de thuiszorgmedewerkers hulp verlenen. Ook het aanbod van de Wmo-voorzieningen scoort ruim voldoende. De voorzieningen sluiten goed aan bij de behoeften van de gebruikers.

Verbeterpunten
De Wmo-cliënten noemen ook verbeterpunten voor het gemeentelijke Wmo-beleid. Zo willen ze beter geïnformeerd worden over de verschillende aanbieders van de Wmo-voorzieningen. Duidelijke informatie en open communicatie zet de gemeente het komende jaar daarom hoog op de agenda. De cliënten geven daarnaast aan dat ze sneller de officiële brief met het besluit thuisgestuurd willen krijgen. De gemeente start wel direct met de uitvoering van het besluit. Maar de officiële brief laat soms wat langer op zich wachten. De gemeente wil zich nu ook extra inzetten om deze brief eerder te versturen. De Wmo Adviesraad is nog niet bij alle cliënten bekend. Samen met de gemeente gaat de adviesraad hieraan werken. Bij de keuze voor nieuwe aanbieders van Wmo-voorzieningen gaat de gemeente in de toekomst nog meer letten op kwaliteit.