Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder probeert te vluchten

Zaltbommel, 02-11-2008 o Zaterdagnacht probeerde een 39-jarige bestuurder die teveel had gedronken onder een blaastest uit te komen. Toen hij werd aangehouden, ging het niet alleen meer om rijden onder invloed.

Op de Wethouder Mooringstraat in Zaltbommel werd zaterdagnacht een 39-jarige bestuurder uit Delft aangehouden. De verdachte is voor verschillende strafbare feiten aangehouden: het negeren van een stopteken, het negeren van een verkeersbord voor eenrichtingsverkeer, het niet voldoen aan ademanalyseonderzoek en het bezit van drie bolletjes cocaïne. Ook had de man nog een vonnis van 258 dagen hechtenis openstaan.

Toedracht

TIjdens hun surveillancedienst wilden agenten een blaastest afnemen bij een automobilist. Zij gaven hem daarom een stopteken in de omgeving van de Wethouder Mooringstraat. De bestuurder negeerde dat stopteken, reed een eenrichtingsweg in en stapte even verderop uit om te voet te vluchten. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden en legde hij een blaastest af. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alochol was. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan ademanalyseonderzoek. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.

Voor de verschillende strafbare feiten wordt de verdachte nog gehoord. Hij is ingesloten op het politiebureau.

(11)

Laatst gewijzigd 02-11-2008 13:08 | © Regio Gelderland-Zuid |