Politie Drenthe

Politie houdt man aan en vordert rijbewijs in

Hoogeveen, 02-11-2008 o De politie heeft zaterdagavond een 62-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden in zijn woning.

De politie had een melding gekregen dat een auto op de rotonde bij de Kanaalweg tegen een lantaarnpaal was gebotst en was doorgereden. Ter plekke troffen agenten een omver gereden lantaarnpaal en een bumper met een kentekenplaat aan. Het adres werd opgevraagd en agenten troffen de 62-jarige man aan in zijn woning. De man werd aangehouden inzake het verlaten plaats ongeval. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en scoorde 1,51 promille (655 ugl). De man verklaarde dat hij voordat hij in de auto stapte 1 glas wijn had gedronken. Hij was vervolgens naar huis gereden, had teveel snelheid en botste tegen de lantaarnpaal. Daarna was hij doorgereden en had tijdens het eten nog een paar glazen alcohol genuttigd. Het rijbewijs van de man werd toch ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 7 uren opgelegd. (08-188542)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280