Politie Zuid-Holland-Zuid

02/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 02-11-2008 o Persberichten district I

ONTPLOFFING NA BIJVULLEN AGGREGAAT
DORDRECHT Een 57-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond 1 november gewond geraakt na een ontploffing en brand in zijn woning aan de Brouwersdijk. De man had diverse brandwonden aan beide armen en handen en schaafwonden in zijn gezicht en is met de ambulance overgebracht naar het brandwondencentrum. Het slachtoffer verklaarde dat de explosie had plaatsgevonden, toen hij bezig was een aggregaat bij te vullen met benzine. De brandweer is ter plaatse geweest met een hoogwerker en een tweetal blusvoertuigen. De brand was redelijk snel onder controle. De vrouw van het slachtoffer en hun hond waren beiden in het pand aanwezig ten tijde van de ontploffing, maar markeerden beiden niets. Zij zijn elders ondergebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

RIJDEN OP GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmiddag 1 november aangehouden op de Veerweg. Hij reed op een fiets waarvan de politie het vermoeden was dat die was gestolen. Na een korte inspectie bleek de fiets inderdaad in 2002 te zijn gestolen in de regio Utrecht. De verdachte gaf aan de fiets te hebben gevonden. De politie heeft de fiets in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

AANHOUDING BRANDSTICHTING
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zaterdagavond 1 november op de Hoge Kade een 13-jarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting en vernieling. De jongen was eerder al staande gehouden door vier medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Die hadden bij hun surveillance een steekvlam gezien. Toen zij ter plaatse waren gegaan, had de jongen een spuitbus in de hand en gaf toe brand te hebben gesticht bij een metalen bankje aldaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

VERNIELER VERZET ZICH HEVIG BIJ AANHOUDING
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht heeft zich zondagnacht 2 november bij zijn aanhouding op de Patersweg hevig verzet. Er waren meerdere agenten en het gebruik van pepperspray nodig om de man onder controle te krijgen. Eerder had de politie een melding gekregen dat de verdachte een vernieling had gepleegd tijdens een feestje in een woning aan de Ostadestraat. De verdachte is vervolgens weggelopen in de richting van de Patersweg waar de politie hem kon aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. Hij wordt nog verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BEGINNEND BESTUURDER IN DE FOUT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op de A16 een 21-jarige man uit Breda aangehouden. Hij was met zijn auto bij een eenzijdige aanrijding tegen de vangrail gereden. Bij de blaastest bleek de man een promillage te hebben van 1,1 waar bij een beginnend bestuurder maximaal 0,2 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zal moeten voorkomen. Tenminste tot dat moment is hij zijn rijbewijs kwijt.