Persberichten Binnensticht, 13.45 uur

Utrecht, 02-11-2008

Grote controle

ZEIST- De politie heeft in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november een grote controle gehouden in het centrum van Zeist.

De controle werd bewust in het horecagebied gehouden zodat het publiek dat uit de horeca kwam gecontroleerd kon worden.

De controle was een samenwerking tussen politie, Marechaussee, Voedsel- en Warenautoriteit, RDW en de Douane.

In totaal zijn er bij 278 automobilisten een blaastest afgenomen, vijf bestuurders zijn aangehouden waarvan bij drie het rijbewijs werd ingevorderd.

De Douane controleerde diverse voertuigen, dit resulteerde in enkele duizenden euros aan heffingen.

Een bestuurder had nog een bedrag van meer dan 1000 euro boetes op zijn naam staan, zijn voertuig werd buitengebruik gesteld.

De Voedsel- en Warenautoriteit heeft zes horecagelegenheden bezocht, drie daarvan kregen een proces-verbaal in verband met het overtreden van het rookverbod.

Achtervolging motorscooter

BUNNIK- Op zaterdag 1 november heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het stelen van een motorscooter.

Omstreeks 03.50 uur werd op de Rijksweg A12 een burgervoertuig van de politie ingehaald door een motorscooter met Duits kenteken. Bij de politie is bekend dat dergelijke voertuigen vaak gestolen worden, de scooter werd daarom gevolgd. Een tweede politie-eenheid uit verleent assistentie en geprobeerd wordt om de scooter klem te rijden. Dit lukt niet maar door een tikje met de auto tegen de scooter komen de opzittenden ten val. De mannen rennen weg, maar de politie weet uiteindelijk op de Kanaalweg de bestuurder, een 17-jarige man uit Utrecht, van de scooter aan te houden. De tweede verdachte weet te ontkomen.

De politie heeft de motorscooter in beslaggenomen om te onderzoeken of het een gestolen voertuig betreft.

Invordering rijbewijzen

BILTHOVEN Op zaterdagochtend 1 november heeft de politie een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 04.35 uur hield de politie de man aan op de Soestdijkseweg omdat hij erg naar alcohol rook.

Op het bureau blies de 24-jarige man uit Bilthoven 845 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZEIST- In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november heeft de politie een dronken man aangehouden.

Tijdens een alcoholcontrole op de Utrechtseweg heeft de politie een man aangehouden in verband met overmatig alcoholgebruik. Op het bureau blies de 32-jarige man uit Utrecht 975 ug/l, meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd

Dames ontvreemden reclamebord

ZEIST- Twee jonge dames zijn zaterdag 1 november aangehouden omdat zij met een reclamebord aan het slepen waren.

Tijdens een surveillance zag een agent omstreeks 22.15 uur twee vrouwen van 19-jaar uit Vleuten en Zeist, op straat met een reclamebord sjouwen. Het bord lieten ze midden op de Meester de Klerkstraat achter. De dames werden aangehouden voor baldadigheid en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man laat geslachtsdeel zien

DE BILT- Op zaterdag 1 november heeft een man zijn geslachtsdeel laten zien aan een vrouw in een bushokje.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn geslachtdeel had laten zien aan een vrouw en haar had uitgescholden op de Groenekanseweg. Op basis van de beschrijving van de man, weet de politie wie de schennispleger is. De 27-jarige man uit IJsselstein is gevraagd zich te melden op het bureau.