Persberichten Eemland noord, 12.45 uur

Utrecht, 02-11-2008

Gewapende overval met geweld

EEMNES Bij een winkel aan de Laarderweg vond zaterdagmiddag een gewapende overval plaats waarbij twee personen gewond raakte.

Omstreeks 16.40 uur kwam een man de winkel binnen. Zonder dat de man iets zei liep hij op een medewerker af en snee hem zonder enige aanleiding in het gezicht. Hij liep verder de winkel in en probeerde de kassa in zijn geheel van de balie te trekken. De verdachte verliet hierop via de voordeur de winkel en rende weg. In de winkel bleek dat ook een medewerkster door de overvaller in haar rug gestoken was. Via 112 werd de politie gealarmeerd. Ter plaatse werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Door een perfect optreden en samenwerking van het publiek, door telkens aan de politie aan te geven welke richting de verdachte opgelopen was, kon de politie het woonadres van de dader achterhalen.

Omdat er sprake was van een wapen werd het arrestatieteam opgeroepen om de man aan te houden. Bij de woning aan de Maalderij werd door het arrestatieteam de 36-jarige verdachte uit Eemnes aangehouden. De politie onderzoekt of deze overval overeenkomsten heeft met een eerdere overval op deze winkel enkele weken geleden.

Politie zoekt berovers

SOEST In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november vond op de Willaertstraat een poging beroving plaats waarbij een jongen bedreigd werd.

Een 17-jarige jongen uit Soest werd omstreeks 01.05 uur op de Willaert met de Dorpsstreek plotseling door een andere jongen - met vermoedelijk een nepvuurwapen - bedreigd en om zijn geld en gsm gevraagd. Tevens kwam er een tweede verdachte bij staan die bedreigingen uitte met een mes. De verdachten namen uiteindelijk niets mee van het slachtoffer, maar lieten hem hevig geschrokken achter.

De politie is op zoek naar getuige(n) die iets kunnen vertellen over deze twee knapen.

Hun signalement luidt:

Dader 1; jongen met het neppistool, blanke jongen, rond de 1,70 - 1,80 meter lang, normaal postuur, licht zongebruinde huid (alsof hij een zonnebank had gehad), ongeveer 18 jaar oud,

Donkerblond haar, kapsel met gel en was stekelig met voorop het hoofd naar een punt toe. De

jongen had een glad gezicht. Hij praatte stoer en met een licht plat, Soesters, accent.

Hij reed op een donkerkleurige oma fiets.

Dader 2; de jongen met het mes, blanke jongen, lengte 1,85 - 1,90 meter lang, mager postuur, In ieder geval dunner dan dader 1. Deze jongen was bleker in het gezicht dan dader 1. Hij had donkerblond, kort geknipt, haar. Ongeveer 1 cm lang, overal gelijk en had bakkenbaarden. Hij sprak accentloos en goed Nederlands. Was gekleed in een dunne katoenen jas met capuchon, bruin/beige kleurig. Ook deze jongen had een fiets bij zich. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Baarn, tel.: 0900 88 44.

Stel aangehouden voor winkeldiefstal

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op vrijdag 31 oktober zijn een man en een vrouw door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.00 uur kreeg de politie een melding van diefstal uit een winkel aan de Tuinfluiter. Na onderzoek bleken er gestolen goederen uit diverse winkels in de auto van de 26-jarige vrouw uit Hilversum te liggen. De vrouw en haar 33-jarige vriend uit Bunschoten zijn aangehouden. Uit verhoor moet blijken wie de goederen gestolen heeft.