Persberichten Eemland Zuid, 13.45 uur

Utrecht, 02-11-2008

Gestolen fietsen gevonden

AMERSFOORT- Tijdens een controle op fietsverlichting zijn twee jongens aangehouden die op een gestolen fiets reden.

Omstreeks 19.35 uur werd in het Julianapark door de politie een controle op fietsverlichting uitgevoerd. Twee jonge heren van 12 en 13-jaar oud uit Amersfoort, die zonder verlichting reden probeerden weg te komen. Toen de politie hen uiteindelijk staande hield bleken zij te rijden op gestolen fietsen. De politie heeft ook gekeken bij de woonadressen van beide jongens om te zien of hier eventueel nog meer gestolen fietsen aanwezig waren. Bij een van de twee heren thuis bleken twee gestolen fietsen te staan. De vader van de 12-jarige verdachte, een 42-jarige man uit Amersfoort zou de fietsen ooit hebben aangeschaft.

De fietsen zijn in beslaggenomen en de man wordt nog gehoord.

Onder invloed

AMERSFOORT- De politie heeft op zaterdag 1 november een man aangehouden omdat hij teveel gedronken had.

Een politieagent zag de 38-jarige man uit Polen slingerend over de weg rijden. De man werd aangehouden en op het bureau blies hij 910 ug/l. Omdat de verdachte uit het buitenland kwam, moest hij direct de boete van 1100 euro betalen, ook kreeg hij een rijverbod van 11 uur.

Teut op de Teut

AMERSFOORT- Op zaterdagavond 1 november heeft de politie een man aangehouden die wel een heel bijzondere plek uit had gekozen om met teveel drank op te rijden.

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie een melding van een man die aangaf een aanrijding te hebben veroorzaakt op de kruising tussen de Teut en het Flintplein. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man geen voorrang te hebben verleend aan een ander voertuig, met een botsing als gevolg. Gelukkig was er alleen blikschade. De 34-jarige man uit Amersfoort bleek te veel gedronken te hebben. Hij blies 515 ug/l en aangezien het een beginnend bestuurder betrof werd zijn rijbewijs ingevorderd.