Gemeente Purmerend

College maakt kinderopvang startklaar

30 oktober 2008

Een ochtend klussen voor het goede doel

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november zijn in heel Nederland de MADD dagen: 'Make A Difference Day'! Tijdens deze twee dagen is er extra aandacht voor vrijwilligerswerk en kan iedereen daarmee kennis maken. Het college van de gemeente Purmerend onderstreept het belang van vrijwilligerswerk en steekt op zaterdag 1 november de handen uit de mouwen.

Dit doen zij voor het VIP-centrum in Purmerend. Dit is een ontmoetingscentrum voor en door (voornamelijk allochtone) vrouwen. Het college maakt die dag een ruimte voor kinderopvang gebruiksklaar. Ze richten de ruimte in en zorgen dat alle nieuwe spulletjes, meubeltjes en speelgoed van de kinderopvang een goede plek krijgen. Op maandagochtend 3 november gaat de kinderopvang van het ontmoetingscentrum voor het eerst van start.

De wijkmanagers van de gemeente Purmerend doen ook allemaal mee. Zij gaan vrijdag aan de slag met de huiskamer van het VIP-centrum. Deze wordt opgeknapt en gezellig aangekleed. Medewerkers van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling prikken op zaterdag zwerfvuil bij tienercentrum Comic. Verder zijn er gemeenteambtenaren actief bij de Prinsenstichting en Odion.