Politie Drenthe

Zondag

Assen, 02-11-2008

Auto in de sloot

GIETEN Zaterdagochtend is een 73-jarige automobiliste uit Gieten met haar personenauto in een sloot gereden. De vrouw reed over de Oelenboom en was na een bocht de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto raakte in de slip en belandde in een sloot. De vrouw raakte niet gewond. De auto van de vrouw had lichte schade opgelopen en werd uit de sloot gehaald. (08-188474)

Auto tegen vangrail

DE PUNT Zaterdagmiddag is een 57-jarige automobilist uit Assen met zijn personenauto tegen de vangrail op de A28 gebotst. De automobilist reed over de A28 in de richting van Assen. Op een gegeven moment kwam hij met zijn auto in de linker berm terecht. Hij corrigeerde en botste tegen de vangrail. De 57-jarige automobilist verklaarde dat vermoeidheid de mogelijke oorzaak was geweest. De auto moest worden afgesleept. (08-188504)

Politie houdt man aan en vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 62-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden in zijn woning. De politie had een melding gekregen dat een auto op de rotonde bij de Kanaalweg tegen een lantaarnpaal was gebotst en was doorgereden. Ter plekke troffen agenten een omver gereden lantaarnpaal en een bumper met een kentekenplaat aan. Het adres werd opgevraagd en agenten troffen de 62-jarige man aan in zijn woning. De man werd aangehouden inzake het verlaten plaats ongeval. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij bleek te hebben gedronken en scoorde 1,51 promille (655 ugl). De man verklaarde dat hij voordat hij in de auto stapte 1 glas wijn had gedronken. Hij was vervolgens naar huis gereden, had teveel snelheid en botste tegen de lantaarnpaal. Daarna was hij doorgereden en had tijdens het eten nog een paar glazen alcohol genuttigd. Het rijbewijs van de man werd toch ingevorderd, proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 7 uren opgelegd. (08-188542)

Automobiliste in botsing met fietsertje

COEVORDEN Zaterdagochtend is een 5-jarig jongentje uit Coevorden licht gewond geraakt op de Europaweg. Een 39-jarige automobiliste uit Coevorden reed in haar personenauto over de Europaweg en kwam uit de richting van Schoonebeek. Door nog onbekende oorzaak raakte de 39-jarige automobiliste met haar rechter voorzijde het overstekende fietsende jongentje. Het jongentje werd naar het Scheper ziekenhuis gebracht. Hij had een hoofdwond en moest een nachtje in het ziekenhuis blijven. De vrouw raakte niet gewond. (08-188466)

Automobilist aangehouden tijdens verkeerscontrole

HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole op zaterdagmiddag heeft de politie een 52-jarige automobilist uit Ruinen aangehouden op de Schoolstraat. De man werd ter controle aan de kant gezet. De man en zijn bijrijder droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring. Bij navraag bleek dat de automobilist nog een boete van 360 euro had openstaan. Hij reed met een rijontzegging en een niet gekeurde auto en had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde aan de hand van een ademanalyse 1,41 promille (615 ugl). De man heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen. (08-188501)

Politie legt rijverbod op

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige automobilist uit Assen aangehouden op de Lonerstraat. De man negeerde in eerste instantie een stopteken van de politie op de Rolderstraat. Hij gaf gehoor aan het tweede stopteken. De man moest een blaastest ondergaan. Na drie mislukte pogingen werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via een ademanalyse rond de 1 promille (470 ugl). De man kreeg een rijverbod van 4 uren opgelegd. (08-188621)

Man aangehouden na negeren vordering

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Twist aangehouden op de Sandurdreef. De man had zich vervelend gedragen bij een café en had te horen gekregen dat hij het pand moest verlaten. Hij gaf daar geen in eerste instantie geen gehoor aan. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de man voor het café stond. Agenten vroegen aan de man of hij het terrein wilde verlaten. Dit wilde hij niet. Nadat agenten tot tweemaal toe hadden gevorderd dat de man het terrein moest verlaten en hij dit negeerde, werd hij aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-188590)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 31-jarige man aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-188598)

Uitgaansgeweld

BEILEN De politie heeft in de nacht van zondag een 19-jarige man uit Emmen aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De politie had een melding gekregen dat een vrouw onzedelijk was betast. Ter plekke bleek een 23-jarige vrouw uit Groningen te zijn betast door de 19-jarige man uit Emmen. Toen de vrouw de man daarop aansprak kreeg ze van hem een klap in het gezicht. De onder invloed van alcohol verkerende man werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Het slachtoffer gaat aangifte doen van dit incident. (08-188615)

Autobrand

ZUIDWOLDE Zaterdagmiddag is de personenauto van een 56-jarige vrouw uit Zuidwolde in brand gevlogen op het Suuddal. De vrouw reed in de personenauto op het Suddal en plotseling ging er een lampje in het dashboard branden. Toen zij de auto aan de kant van de weg zette, zag ze rook onder de motorkap vandaan komen. Vrij snel nadat zij de auto had verlaten begon deze onder de motorkap te branden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Op de parkeerplaats waarvoor de brandende auto stond, stond een andere auto geparkeerd. Deze liep ook brandschade op. De auto van de 56-jarige vrouw moest worden afgesleept. (08-188541)

Controle fietsverlichting

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende locaties in Beilen gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal werden 9 bekeuringen uitgeschreven aan personen die hun verlichting niet in orde hadden. (08-188636)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280