Politie Brabant Zuid-Oost

Politie doet inval in drugspand

Best, 01-11-2008 o De politie heeft vrijdagavond gedurende een aantal uren een controle verricht bij een woning in Best. Bij de politie was bekend dat vanuit die woning harddrugs gedeald zou worden.

Rond 20.05 uur werd daarbij een 39-jarige uit Best aangehouden op de Jan Hendrikxstraat, nadat hij in de bewuste woning vermoedelijk drugs had gekocht. Bij hem werd vervolgens cocaïne aangetroffen.

Hoofdverdachte

De 43-jarige hoofdverdachte in deze zaak werd rond 21.30 uur door agenten gezien toen hij zijn woning verliet en in zijn auto wegreed. De agenten zijn hem onopvallend gevolgd. Toen de verdachte zijn wagen parkeerde aan de Hoofdstraat in Best hebben de agenten geprobeerd hem aan te houden. Bij het zien van de politie gaf de verdachte echter gas en is over het trottoir gevlucht. Daarbij vernielde hij het terras van een horecagelegenheid en botste hij tegen betonnen en ijzeren paaltjes en verkeersborden. Na een korte achtervolging wist hij op de Speelheideweg te ontkomen. De auto van de verdachte is later zwaar beschadigd terug gevonden op de Akkerwinde in Best en in beslag genomen.

Inval

Nog tijdens de achtervolging van de hoofdverdachte werd door de politie een inval verricht in de woning, waarbij een speciale speurhond werd ingezet. Daarbij werd een grote hoeveelheid harddrugs (cocaïne) gevonden en diverse wapens, waaronder een vuurwapen. Daarnaast werd een geldbedrag aangetroffen. Ook werden diverse materialen aangetroffen die gebruikt worden voor een hennepkwekerij. Alle goederen werden onder leiding van een rechter-commissaris in beslag genomen. Verder werd een auto, in gebruik bij de hoofdverdachte, in beslag genomen.

Aanhouding

In de woning werd een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Deze is ingesloten voor verder onderzoek. Hij had ook cocaïne in zijn bezit en wordt tevens in verband gebracht met de handel in harddrugs. Ook zijn auto werd in beslag genomen. Verder bleek in de woning zowel de elektriciteit- als de watermeter gemanipuleerd, waardoor geen gebruik werd geregistreerd. De hoofdverdachte is momenteel nog voortvluchtig.