Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 01-11-2008

Ulvenhouter slachtoffer van carjacking

BREDA: Vrijdagavond is een 47-jarige inwoner van Ulvenhout slachtoffer geworden van een carjacking. Nog onbekende daders beroofden het slachtoffer met geweld van zijn zwarte Audi RS6 Station.

Toen de man rond 18:20 uur aan de Allerheiligenweg in zijn auto stapte werd hij door twee mannen overvallen. Het slachtoffer verweerde zich, waarop een van de daders stekende bewegingen naar hem maakte met een mes. Daarbij is de Ulvenhouter gewond geraakt aan zijn hand. Het tweetal is er vervolgens in de gestolen auto vandoor gegaan in de richting van de Overakkerstraat in Breda. Doordat de auto was voorzien van zogenaamde Track en Trace apparatuur kon de auto worden
getraceerd. De gestolen auto werd korte tijd later door de politie aangetroffen aan de Lavendelring in Zundert. Toen de politie de auto vond reed een donkerkleurige personenauto met hoge snelheid weg richting Wernhout. Na een korte achtervolging verloren agenten de auto in de polder richting Achtmaal uit het oog. De gestolen Audi wordt door technisch rechercheurs onderzocht. De politie stelt een onderzoek in. Het slachtoffer heeft zich aan de snijwond laten behandelen.

Politie arresteert drie stappers

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het centrum van Breda drie personen aangehouden. Een 17-jarige jongen uit Teteringen gedroeg zich vervelend in het uitgaansgebied. Agenten gaven hem het bevel om naar huis te gaan. Daar voldeed hij niet aan. Een 16-jarige jongen uit Galder bemoeide zich rond 02:00 uur met een aanhouding van een 18-jarige Bredase stapper, nadat deze op de Haven agenten had beledigd. Ook hij is aangehouden. Na verhoor mocht het drietal het bureau in de loop van de ochtend verlaten.

Politie houdt verdachte ernstige mishandeling aan

TETERINGEN: Bij een ruzie in een horecagelegenheid aan de
Oosterhoutseweg in Teteringen is vrijdagavond een 21-jarige inwoner van Oosterhout met een glas in zijn gezicht geslagen. Daarbij is de Oosterhouter zwaar gewond geraakt aan een oog. De ernstige
mishandeling vond rond middernacht plaats. Vanmorgen rond 06:00 uur heeft de politie een 19-jarige inwoner van Teteringen in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling. De politie kwam hem in de loop van de nacht op het spoor op basis van
getuigenverklaringen. De verdachte is in verzekering gesteld. Het slachtoffer is met ernstig oogletsel per ambulance overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Rotterdam. De politie is gestart met een onderzoek naar de toedracht van de mishandeling. Het is voor de politie nog niet mogelijk geweest het slachtoffer uitgebreid te horen.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: In de wijk Haagse Beemden is zaterdagmorgen een 29-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man was rond 03:30 uur de woning van zijn ex-vriendin binnengekomen en weigerde de woning te verlaten. Ook toen de politie arriveerde. De Etten-Leurenaar is vervolgens aangehouden voor huisvredebreuk. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden.

BREDA: In de wijk De Geeren heeft de politie zaterdagmorgen een 28-jarige inwoner van Harderwijk aangehouden. De man wordt verdacht van doodsbedreigingen aan het adres van zijn 24-jarige vrouw, waarmee hij in echtscheiding ligt. Rond 11:15 uur belde de vrouw in paniek naar de politie. Toen agenten bij de vrouw in de woning zaten, kwam de echtgenoot weer aan de deur en kon hij direct worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 01-11-2008 16:05 | © Regio Midden en West Brabant |