Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 01-11-2008

Drugsrunner aangehouden

ROOSENDAAL: Vrijdagavond heeft het drugsteam Courage aan de Brugstraat een 55-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De Roosendaler probeerde rond 20:15 uur drugs aan de man te brengen bij een passant. De potentiële klant was echter een politieman, die hem direct
inrekende. Na verhoor is de drugsrunner in vrijheid gesteld. Hij kreeg naast een proces-verbaal direct een gebiedsverbod uitgereikt.

Roosendaler twee keer aangehouden

ROOSENDAAL: Een 44-jarige automobilist uit Roosendaal is vrijdagavond tegen de lamp gelopen met drank op achter het stuur. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij met zijn auto tegen de richting in de Molenstraat in kwam rijden. Agenten controleerden de man waarbij een alcohollucht werd waargenomen.

Op het bureau blies de bestuurder ruim drie keer meer (685 ug/l) dan de toegestane maximum limiet van 220 ug/l.

Na het afhandelen van het verkeersmisdrijf gingen agenten met de Roosendaler naar zijn woning in Roosendaal om zijn rijbewijs in beslag te nemen. Bij aankomst bij de woning keerde de man zich tegen de politie en beledigde daarbij de agenten. Vervolgens vluchtte hij zijn woning binnen. Met een schriftelijk bevel haalde de politie hem uit zijn woning en hielden hem opnieuw aan. De politie heeft zijn
rijbewijs ingevorderd. In de loop van zaterdag is hij met een 2e proces-verbaal heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: In de wijk Kalsdonk is vrijdagavond een 36-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin. Kort voor middernacht kreeg de politie een melding dat de man een woning binnen wilde dringen. De mishandeling had eerder op de dag plaats gevonden. Agenten hielden de Amsterdammer aan en brachten hem over naar het bureau. Daar is hij door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie houdt beschonken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: Een 32-jarige automobilist uit Hoogerheide is
zaterdagmorgen met drank op achter het stuur tegen de lamp gelopen. Rond 04:30 uur zagen agenten de man rijden over de Markiezaatsweg. Op het bureau blies de bestuurder ruim drie keer (685 ug/l) de toegestane maximum limiet van 220 ug/l. Na verhoor is de Hoogeheidenaar
heengezonden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na beledigen agenten

ROOSENDAAL: Aan de Van Gilslaan heeft de politie zaterdagmorgen rond 05:30 uur een 24-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie een melding van een persoon die zich verdacht gedroeg in de omgeving van de Sint Josephstraat.

Agenten stelden een onderzoek in en zagen de man in de Van Gilslaan lopen. De Roosendaler voldeed aan het opgegeven signalement, maar was niet gediend van de politieaandacht voor zijn persoontje. Zonder enige aanleiding schold hij de agenten uit. Dat kwam hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 01-11-2008 15:59 | © Regio Midden en West Brabant |