Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 02-11-2008

Jongens aangehouden na vernieling fiets

BERGEN OP ZOOM: Op de Grote Markt zijn zondagmorgen twee inwoners van Bergen op Zoom aangehouden. Het tweetal van 17 en 19 jaar wordt verdacht van vernieling van een fiets in het Klinkerstraatje. Rond 04:15 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat drie personen een fiets vernielden en waarschuwde zijn collegas. Ondertussen volgde hij twee van de drie verdachten richting de Grote Markt. Zijn collegas hielden het tweetal aan. Na verhoor zijn zij heengezonden. De naam van de derde verdachte is bij de politie bekend.

Politie maakt proces-verbaal illegaal storten vuil

BERGEN OP ZOOM: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom voor het illegaal storten van vuil.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie rond 00:30 uur een melding dat er vanuit een auto zakken met zand werd gedumpt aan het Klein Molenbeek. Agenten gingen naar de illegale stortplaats toe, maar troffen de auto er niet meer aan. Wel vonden zij 9 zakken met zand. De Bergenaar werd korte tijd later op zijn thuisadres onthaald door de politie aan de hand van het kenteken van zijn auto. In de kofferbak troffen agenten restanten zand aan.

Bloedproef afgenomen na eenzijdig verkeersongeval

KRUISLAND: Bij een eenzijdig ongeval aan de Kruislandsedijk is in de nacht van zaterdag op zondag een 60-jarige inwoner van Sint Willebrord gewond geraakt.

De Willebrorder verloor rond 02:15 uur de macht over het stuur van zijn auto. In zijn auto belandde hij in de sloot, maar kon op eigen krachten uit het voertuig komen. Het slachtoffer is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Sint Francscusziekenhuis in Roosendaal. De politie vermoedt dat de automobilist onder invloed van alcohol achter het stuur zat en heeft een GGD arts een bloedmonster af laten nemen. De uitslag van het bloedonderzoek laat nog enige tijd op zich wachten.

Politie houdt Hoogerheidenaar aan na vernieling

HOOGERHEIDE: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Huijbergseweg een 39-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man vernielde kort na 14:00 uur een ruitje van een voordeur van een medebewoners bij hem in de straat. De Hoogerheidenaar heeft de vernieling bekend. Volgens hem gaat het al enige tijd niet goed tussen de beide partijen en wilde hij een daad stellen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens spelen riskant spel rond spoor

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen heeft de politie een 13-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden nabij het spoor aan de Bergrand. De politie kreeg een melding dat er jongens mogelijk voorwerpen op de rails aan het leggen waren. Daarvan is niets gebleken. Volgens de jongen was hij door vriendjes uitgedaagd om een aantal keren het spoor over te steken. De jongen had de uitdaging van het zeer riskante spel
aangenomen. Hij kreeg een Halt-verwijzing. Na de melding werd door de spoorwegen met lastgeving gereden, waardoor het treinverkeer hinder ondervond van het spelletje van de jongens.

Politie vordert rijbewijs in van beschonken automobilist

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag is aan de Hoogstraat een 30-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Agenten zagen dat de man rond 16:00 uur zijn auto fout parkeerde en wilde hem daar op attent maken. Bij het aanspreken kregen de agenten het vermoeden dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Dat vermoeden bleek juist te zijn. Op het bureau blies de Oudenboschenaar drie keer (660 ug/l) de maximum toegestane limiet van 220 ug/l. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs moest hij achter laten op het bureau.

Politie houdt snelheidscontrole: 95 % houdt zich aan snelheid

STEENBERGEN: Op verzoek van de wijkagent is zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Molenweg. Tussen 13:00 en 16:00 uur reden ruim 1400 automobilisten voorbij de radarpost. Van hen hielden ruim 1300 zich aan de maximum snelheid van 50 km/u. Vijf procent (74) ging in de fout en krijgt binnenkort een bekeuring thuisgestuurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Politie houdt snelheidscontrole: 92 % houdt zich aan snelheid

ROOSENDAAL: Zondagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Freijterslaan. Tussen 13:00 en 15:30 uur reden 1529 automobilisten voorbij de radarpost. 1400 van hen hielden zich aan de maximum snelheid van 50 km/u. Ruim zeven procent (116 bestuurders) reed te hard en krijgt binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Beschonken Pool veroorzaakt aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Na een kopstaart aanrijding op de Van Konijnenburgweg heeft de politie zaterdag rond 17:15 uur een 26-jarige Poolse
automobilist aangehouden. De Pool botste met de voorkant van zijn auto tegen een voorganger en bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies de bestuurder een waarde van 610 ug/l, terwijl de maximum limiet 220 ug/l bedraagt. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn rijbewijs moest hij achter laten.

Politie onderzoekt poging beroving

ROOSENDAAL: Zaterdagavond is door twee nog onbekende daders geprobeerd om kort na sluitingstijd een eigenaar van een supermarkt te beroven.

Rond 18:30 uur reed de Roosendaalse winkelier in zijn auto over de Jan Vermeerlaan, waar hij vervolgens moest stoppen voor een rood
verkeerslicht. Op dat moment kwam een scooter naast hem staan en werd de ruit van de bijrijder ingeslagen. Een nog onbekende persoon probeerde vervolgens een koffer van de passagiersstoel te graaien. Het slachtoffer kon dit voorkomen, waarop het tweetal er zonder buit op de scooter vandoor ging. De daders zijn via de Burgemeester Freijterslaan tussen de gebouwen verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Drugsteam Courage houdt drugsdealers aan

ROOSENDAAL: Aan de Brugstraat heeft het drugsteam Courage
zaterdagavond twee drugsdealers uit Roosendaal aangehouden. Het tweetal van 18 en 17 probeerde rond 21:05 uur drugs te verkopen aan een potentiële klant, maar liep tegen de lamp. Na verhoor zijn zij heengezonden met een gebiedsverbod.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 02-11-2008 17:22 | © Regio Midden en West Brabant |