Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout NB, 02-11-2008

Oosterhouter aangehouden na mishandeling

OOSTERHOUT: In de nacht van zaterdag op zondag is aan de
Klappeijstraat een 44-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Rond 01:15 uur pakte hij een 20-jarige medewerker van een horecagelegenheid bij zijn keel en deelde een klap uit. De medewerker wilde voorkomen dat er verdere problemen ontstonden na een opstootje in de zaak. Om de boel te sussen ging hij tussen de verdachte en een onbekende man staan die het met elkaar aan de stok hadden. In de loop van de ochtend is de Oosterhouter
heengezonden.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval: bloedmonster afgenomen

ALMKERK: Zaterdagavond is bij een eenzijdig ongeval een 61-jarige automobilist uit Almkerk gewond geraakt. De man verloor kort voor middernacht in een bocht de macht over het stuur, botste met zijn auto op een boom en kwam op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit zijn auto te bevrijden. Per ambulance is het slachtoffer
overgebracht naar het ziekenhuis in Gorichem. Een GGD arts heeft een bloedmonster bij hem afgenomen. De politie verdenkt de automobilist van rijden onder invloed van alcohol.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

MADE: De politie heeft zondagmorgen rond 02:00 uur aan de Godfried Schalckenstraat een 20-jarige inwoner van Raamsdonkveer aangehouden. De beginnende bestuurder bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 525 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de
beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Klant aangehouden na mishandelen uitbater

RIJEN: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Dongenseweg een 27-jarige inwoner van Dongen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 48-jarige café-eigenaar.

Het slachtoffer had de Dongenaar rond 02:30 uur verzocht om zijn zaak te verlaten, omdat hij zich vervelend gedroeg. Toen de uitbater hem naar de uitgang begeleidde kreeg hij een klap op zijn gezicht en vernielde de verdachte een ruit van de toegangsdeur. Na verhoor is hij in de loop van zondag heengezonden. De man is bereid om een boete te betalen en de schade te vergoeden.

Dronken automobilist met ontzegging aangehouden

WAALWIJK: Aan de Hertog Janstraat is zondagmorgen een 41-jarige dronken automobilist uit Wijk en Aalburg aangehouden. Rond 05:00 uur zagen agenten de man rijden in zijn auto. Dat was waarschijnlijk wederzijds, want de bestuurder parkeerde snel zijn auto en probeerde er te voet van tussen te gaan. De blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed verkeerde van alcohol en werd met verzet aangehouden. De automobilist bleek al een rijontzegging te hebben tot eind januari 2009 voor eerder rijden onder invloed. Op het bureau blies hij ruim drieënhalf keer (780 ug/l) de maximum toegestane limiet van 220 ug/l.

Klant aangehouden na mishandeling taxichauffeur

WAALWIJK: Een 49-jarige inwoner van Haaren is zondagmorgen rond 05:00 uur aan de Grotestraat aangehouden. De man weigerde een taxirit af te rekenen en mishandelde vervolgens de taxichauffeur. De chauffeur deed hiervan aangifte. Na verhoor is de man uit Haaren heengezonden.

Jongens aangehouden na vernielingen op bouwterrein

MEEUWEN: Zaterdagmiddag zijn aan de Dorpsstraat twee jongens van 14 en 16 jaar uit Dussen aangehouden. En getuige had gezien dat het tweetal rond 14:30 vernielingen pleegde op een bouwterrein nabij de Laan. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 02-11-2008 17:27 | © Regio Midden en West Brabant |