Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 01-11-2008

Politie houdt verdachten aan met vals geld

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag twee mannen van 23 en 35 jaar en een 19-jarige vrouw aangehouden. Het drietal is woonachtig in Tilburg. Twee van hen worden verdacht van het uitgeven van vals geld. Een ondernemer aan de Schouwburgring betrapte het drietal toen geprobeerd werd af te rekenen met een vals biljet van 50 euro.

De politie heeft inmiddels van meerdere winkeliers aan de Heuvel en Pieter Vreedeplein aangiftes opgenomen. Ook daar is vrijdag betaald of geprobeerd te betalen met valse bankbiljetten. De 23-jarige man en 19-jarige vrouw zijn in verzekering gesteld. Het tweetal was bij hun aanhouding in bezit van vals geld. De 35-jarige Tilburger is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Politie onderzoekt mislukte overval afhaalcentrum

TILBURG: Een Chinees afhaalrestaurant aan de Goirkestraat is
vrijdagavond rond 21:30 uur door nog onbekende daders overvallen. Bij de overval is niets buitgemaakt. Niemand raakte gewond.

Rond 21:30 uur kwamen twee negroide mannen het afhaalcentrum binnen en eisten direct geld van de eigenaar, die op dat moment de kas aan het opmaken was. Om hun eis kracht bij te zetten richtte één van de daders een vuurwapen op het slachtoffer. Tijdens de overval waren er drie personen van het restaurant aanwezig. De man vluchtte daarop de keuken in en samen met zijn collegas heeft hij het pand verlaten. Toen hij korte tijd later terug kwam in de zaak bleek er geen geld te zijn weggenomen en waren de daders verdwenen. De politie is gestart met een onderzoek en heeft een buurtonderzoek gehouden. Technische
rechercheurs van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld.

Auto buitgemaakt bij bedrijfsinbraak

OISTERWIJK: Bij een inbraak in een garagebedrijf aan de
Sprendlingenstraat is vrijdagavond een Renault Clio met het kenteken 57-XF-KL gestolen. De daders hebben een ruit vernield van een
toegangsdeur om binnen te komen. Het voertuig is door de politie internationaal gesignaleerd.

Tiburger aangehouden na belediging agenten

TILBURG: Bij een opstootje aan de Paleisring is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Agenten die na een melding naar de onenigheid gingen, werden door de jongen uitgescholden. Dat kwam hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Man verdacht van diefstal jassen

TILBURG: Aan het Piusplein heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van drie jassen. Een 21-jarige Tilburger zag zijn plaatsgenoot in zijn jas lopen, nadat hij tot de ontdekking was gekomen dat deze uit de garderobe van een horecagelegenheid was gestolen. De verdachte was bij zijn aanhouding ook in het bezit van twee andere jassen.

Politie houdt man aan na mishandeling

TILBURG: Aan de Heuvelring is zaterdagmorgen een 18-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. Rond 04:15 uur stond de 18-jarige voor een eetgelegenheid te schreeuwen naar enkele mannen die binnen zaten te eten. De 25-jarige vroeg hem een beetje rustig aan te doen. Als dank kreeg hij een harde trap tegen zn bovenbeen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 01-11-2008 16:06 | © Regio Midden en West Brabant |