Saxion Hogescholen
BR>

ma 03 november 2008

Saxion Mens en Arbeid gaat over de grens

De Academie Mens en Arbeid van Saxion en LVQ Lehr- und Versuchsgesellschaft uit Duitsland hebben donderdag 30 oktober 2008 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het aanbieden van een deeltijdcursus Personeel & Arbeid (HRM) in Duitsland. Saxion voldoet hiermee aan de vraag naar scholing voor Duitse deeltijdstudenten op het gebied van HRM.

Het is een samenwerkingsverband waarbij LVQ op hun locatie in Duitsland een Duitstalige cursus verzorgt die qua inhoud overeenkomt met de eerste drie studiejaren van de bachelor Personeel & Arbeid (HRM) van Saxion. De cursisten zijn Duitse deeltijdstudenten die allen werken in de praktijk van HRM. LVQ is verantwoordelijk voor de uitvoering van de cursus waarbij Saxion jaarlijks onderzoekt of de cursus overeenkomt met de kwaliteitscriteria van de hogeschool.

Als de Duitse cursisten de eerste drie jaar goed doorlopen hebben, kunnen ze vrijgesteld worden voor de propedeuse en het 2e en 3e studiejaar. Ze stromen dan in een Engelstalig Final Year bij Saxion Personeel & Arbeid (HRM) in. Na afloop van het 4e jaar kunnen deze studenten voor een bachelor diploma in aanmerking komen.

De geplande aanvang is april 2009 in Mulheim an der Ruhr, Duitsland.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pierre Remmel, teamleider opleiding Personeel & Arbeid (HRM) in Enschede van de Academie Mens en Arbeid van Saxion, telefoon 053 - 4871974.

Achtergrondinfo:

De Academie Mens en Arbeid biedt in Deventer en Enschede de opleiding Personeel & Arbeid (HRM), Toegepaste Psychologie en de studieroute Propedeuse Psychologische en Pedagogische Studies aan.

LVQ biedt al meer dan twintig jaar cursussen op het snijvlak van ondernemingsgerichte ontwikkeling en kwalificering, consultatie, dienstverlening op elektronische gegevensverwerking en HRM.