Gemeente Enkhuizen

Extra (vieze) handen voor het hertenkamp op
Make A Difference Day

In het Wilhelminaplantsoen werd afgelopen vrijdag 31 oktober meer dan anders geveegd, geschept en gevoerd. Burgemeester Jan Baas en acht medewerkers van de gemeente Enkhuizen trokken op Make a Difference Day (MADD) collectief de laarzen aan. Samen met de collegas van het hertenkamp gingen zij flink aan de slag: bladeren ruimen, hooi verschonen, poep scheppen en het winterklaar maken van de heemtuin.

MADD werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Tijdens MADD staan de spotlights twee dagen lang op iedere vorm van vrijwillige inzet gericht. Daarmee krijgt vrijwilligerswerk de aandacht die het verdient. In 2007 deden maar liefst 43.000 Nederlanders mee!

Tv-opnamen
Richard Raas en Robbert Scheltus, twee medewerkers van het hertenkamp, hadden van te voren al flinke pret want de burgemeester stond ingepland om poep op te ruimen! Zij doen dit zelf weliswaar elke dag, maar dat de burgemeester het vandaag kwam doen was toch wel heel bijzonder om mee te maken. Zelfs RTV Noord-Holland kwam daarvoor op het hertenkamp een kijkje nemen en heeft het poepscheppen van de burgemeester gefilmd. Op www.rtvnh.nl/programmas/tvarchief/index.asp kunt u deze uitzending nog eens terug zien. (zoek op datum 31-10-2008)

Wat doet u voor de stad?
In Enkhuizen zijn veel organisaties actief die wel een extra vrijwilligers handje kunnen gebruiken. Misschien wel uw handen? Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen of eerst wat meer informatie over vrijwilligerswerk ontvangen? Neemt u dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Westfriesland via telefoonnummer (0229) 216 499. De Vrijwilligerscentrale houdt in de gemeente Enkhuizen iedere laatste donderdag van de maand een inloopspreekuur van 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: Sociaal Medisch Centrum, Vijzelstraat 24.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl