Politie Groningen

Zondag 2 november 2008

Provincie Groningen, 02-11-2008

Groningen: duo aangehouden in gestolen auto

De politie heeft zaterdagochtend op de Wilhelminakade twee Stadjers van 28 en 45 jaar aangehouden. Het duo werd in een auto aangetroffen, die vrijdagnacht bij een woning aan de Lindenhof was weggenomen. De bewoonster had haar achterdeur niet afgesloten, zodat de dieven de autosleutels en een grote whiskyfles op eenvoudige wijze konden wegnemen. Vervolgens stal men ook de betreffende auto. Beide verdachten verkeerden zwaar onder invloed. In de auto trof de politie ook de whiskyfles. Tijdens de aanhouding werden de agenten aangesproken door een vrouw. Zij was even te voren door de auto, waarin beide verdachten zaten, op het fietspad op de Wilhelminakade aangereden. Het duo werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. Tijdens het overbrengen van de mannen beledigden zij de agenten met diverse scheldwoorden. De gestolen auto werd voor nader onderzoek op het politiebureau gestald. De verdachten zullen vandaag nader worden gehoord.De eigenaresse van de auto, een 43-jarige vrouw, heeft al aangifte gedaan.

Groningen: politie treedt streng tegen straatrace op

De politie is zaterdagavond streng opgetreden tegen diverse automobilisten, die bij een straatrace op de Jeverweg betrokken waren. Agenten in burger zagen dat zeker zeven autos betrokken waren bij autoraces op straat. Hierop werd door vijftien politieagenten streng opgetreden. Van vier bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder bleek zelfs niet over een rijbewijs te beschikken. Daarnaast nam de politie een auto in beslag, omdat de bestuurder van de auto niet kon worden getraceerd. Ook de andere autos werden in beslag genomen. Een algemene verkeerscontrole leidde tot 28 bekeuringen. Er werd onder meer bekeurd voor niet goed werkende verlichting (6x), gladde banden (6x), geen kentekenbewijs (6x) en onnodig licht voeren (3x). Alle bestuurders werden op alcohol gecontroleerd. Hierbij bleek niemand onder invloed te rijden. De politie is tevreden over het verloop van de actie.

Groningen: fietser raakt gewond na val met fiets

Een 19-jarige jongeman uit Groningen is zaterdagnacht op de Wilhelminakade gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer was door onbekende reden met zijn fiets gevallen. Hij was hierbij met zijn gezicht op de grond terecht gekomen. Het slachtoffer moest met letsel aan het gezicht en gebit naar het ziekenhuis worden gebracht. De fiets van de jongeman werd op het politiebureau gestald.

Groningen: snelle bestuurder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagnacht op het Damsterdiep het rijbewijs van een 24-jarige man uit Groningen ingenomen. De Stadjer werd geklokt op een snelheid van 101 km/uur. Hiermee overschreed de bestuurder de maximumsnelheid met 51 km/uur. De verdachte moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drenten mishandelen Stadjer

De politie heeft zaterdagnacht twee 19-jarige mannen uit Beilen aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij een 23-jarige man uit Groningen in een horecagelegenheid in de Poelestraat hebben mishandeld. Het slachtoffer werd volgens eigen zeggen geslagen, nadat hij tussen een handgemeen was gesprongen. Vervolgens kregen de man enkele klappen in zijn gezicht. De politie stelt een nader onderzoek in. Beide verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Meedhuizen: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 47-jarige vrouw uit Termunten is zaterdagmiddag op de Westerlaan gewond geraakt bij een aanrijding. Een 22-jarige automobilist uit Wagenborgen wilde vanuit stilstand vanaf de Ideweersterweg de Westerlaan oprijden. Hierbij verleende Wagenborgse geen voorrang aan de automobiliste uit Termunten. De 47-jarige is nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt. Beide autos werden afgesleept.

Winschoten: eigenaresse tabakswinkel gewond bij overval

Een 45-jarige vrouw uit Winschoten is zaterdagochtend bij een poging tot overval gewond geraakt. De vrouw, eigenaresse van de tabakswinkel aan de Engelstilstraat, stond alleen in haar winkel toen de overvaller binnenkwam. Vrijwel direct eiste de man geld. Om zijn eis kracht bij te zetten, dreigde hij met een scherp voorwerp. De vrouw was hier kennelijk niet van onder de indruk. Zij pakte de overvaller bij de polsen vast, waarna een worsteling ontstond. De verdachte koos hierop eieren voor zijn geld en verliet de winkel zonder buit. De vrouw ontdekte dat zij door de worsteling gewond was geraakt aan haar hand. Zij moest zich voor haar verwonding in het ziekenhuis laten helpen. De eigenaresse heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in. Een zoektocht naar de overvaller bleef vooralsnog zonder resultaat.

Zuidbroek: snelle Duitser op de bon

De politie heeft zaterdagmiddag op de snelweg A7 een 39-jarige man uit Duitsland bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De Duitser werd geklokt op een snelheid van 172 km/uur, terwijl op de snelweg een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. Hiermee overschreed de bestuurder de maximumsnelheid met 52 km/uur. Na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de Duitser met een proces-verbaal op zak huiswaarts mocht gaan.

Veendam: rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft zaterdagnacht in de Kerkstraat het rijbewijs van een 22-jarige man uit Groningen ingenomen. Agenten zagen de Stadjer in zijn auto rijden. Plotseling trok de bestuurder aan de handrem, waarna zijn auto om zijn as draaide. Hierop werd de bestuurder direct gecontroleerd. Tijdens het bekeuringsgesprek roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de 22-jarige bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag het rijbewijs in.

Slochteren: rijden onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht een 26-jarige man uit Tripscompagnie aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist liep op de Hoofdweg bij een controle tegen de lamp. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,2 promille in zijn bloed. De man mocht met een rijverbod op zak het politiebureau verlaten.

Scharmer: alcomobilist in sloot

De politie heeft zaterdagnacht op de snelweg A7 een 21-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed. De Sappemeerster was vermoedelijk in slaap gevallen en vervolgens vanaf het talud gereden. De auto kwam hierop in de sloot tot stilstand. Politieagenten troffen de bestuurder slapend in zijn auto aan. Hij kon ongedeerd uit de auto komen. De man gaf aan dat er nog twee inzittenden met hem meegereden waren. Een zoektocht door een duikploeg van de brandweer bleef echter zonder resultaat. Op het politiebureau gaf de 21-jarige aan dat hij bedoeld had te zeggen dat de twee inzittenden al thuis waren afgezet. Vermoedelijk is alcoholgebruik van invloed geweest op zijn rijgedrag, want de bestuurder bleek 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek nog geen twee maanden in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie nam het roze papiertje van de beginnend bestuurder in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Niezijl, Provincialeweg N355: aantal gecontroleerde voertuigen: 574, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal gecontroleerde voertuigen: 577, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Delfzijl, Zeel: aantal gecontroleerde voertuigen: 309, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 81km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wagenborgen, Provincialeweg N362: aantal gecontroleerde voertuigen: 766, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.