Persberichten Heuvelrug, 13.45 uur

Utrecht, 02-11-2008

Vuurwerkoverlast

RHENEN- Drie jonge mannen zijn op zaterdag 1 november aangehouden in verband met het afsteken van vuurwerk.

Tijdens een surveillance zagen agenten omstreeks 00.15 uur op de Spoorbaanweg een aantal jongens vuurwerk afsteken. De heren van 13,14 en 15-jaar uit Rhenen, werden staande gehouden en bleken in het bezit van nog meer vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en er is contact opgenomen met de ouders en met bureau Halt.

Politieagent in burger mishandeld

VEENENDAAL- Zaterdagochtend 1 november heeft de politie een man aangehouden die er van verdacht wordt meerdere personen te hebben mishandeld, waaronder een agent.

Omstreeks 02.45 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd twee personen die bezig waren een man te schoppen en te slaan. De agent maakte zich bekend en vervolgens richtte het geweld zich tegen hem. Via 112 vroeg hij om assistentie. De verdachten vertrokken maar de agent volgde hen. Vervolgens werd de politieman meerdere malen geslagen en geschopt.

Toen de collegas ter plaatse kwamen probeerden de verdachten zich uit de voeten te maken. Een van hen, een 20-jarige man uit Rhenen is uiteindelijk aangehouden.

Van de andere verdachte is een duidelijk signalement bekend:

Een man van ongeveer 1.85m lang, tussen de 20-25 jaar oud. Hij droeg een spijkerbroek en een wit vest. Hij heeft een blanke huidskleur, blonde stekeltjes en is vrij gezet.

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die deze verdachten menen te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Vader en zoon aangehouden voor heling

VEENENDAAL- De politie heeft op vrijdag 31 oktober een vader en zoon aangehouden op verdenking van heling van fietsen.

Rond 19.50 uur zagen agenten een 14-jarige jongen uit Veenendaal lopen met een fiets waarvan het slot kapot was. Dit bleek een gestolen fiets te zijn. De jongen gaf aan dat zijn vader twee fietsen had gekocht, de andere stond thuis in de schuur. Ook gaf de jongen aan dat de fietsen gekocht waren van een man die gestolen fietsen stalde in de buurt van de woning van de jongen. In de omgeving van de woning van de jongen werden in totaal nog zeven gestolen fietsen gevonden. De fietsen zijn in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De vader, een 41-jarige man uit Veenendaal die zelf naar het bureau kwam is aangehouden voor heling en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de persoon die de fietsen zou hebben gestolen.

Lastige treinpassagier

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- De politie heeft op vrijdag 31 oktober een man aangehouden die overlast veroorzaakte in de trein.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat er een lastige man in de trein zat.

De verdachte was weggelopen toen de conducteur zijn kaartje wilde controleren. Toen de conducteur achter de 25-jarige man uit Den Haag aanliep en hem zijn legitimatie vroeg weigerde hij dit. Er ontstond een woordenwisseling waarop de conducteur de politie waarschuwde. Bij station Driebergen-Zeist wachtte de politie de trein op en aan boord van de trein werd de verdachte aangehouden.

Botsing voor rood verkeerslicht

DOORN- Op zaterdag 1 november heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Driebergsestraatweg.

Een 45-jarige vrouw uit Doorn werd toen zij voor het verkeerslicht stond te wachten aangereden door een 64-jarige man uit Zoetermeer. De man had geremd voor het verkeerslicht maar zijn auto was doorgegleden, vermoedelijk als gevolg van het natte wegdek. Hierdoor botste hij, ondanks dat hij hard had geremd, tegen het voertuig dat voor het verkeerslicht stond te wachten.

De vrouw uit Doorn is met nek- en rugklachten ter observatie naar het ziekenhuis in Amersfoort overgebracht. Ook de bijrijdster van de man uit Zoetermeer, zijn 53-jarige vrouw, is met klachten van pijn op de borst als gevolg van de autogordel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Poging tot overval op winkel

VEENENDAAL- Op vrijdag 31 oktober heeft de politie een man aangehouden in verband met een poging tot gewapende overval.

De politie kreeg omstreeks 10.10 uur de melding dat er een gewapende overval gaande was op een winkel op de Veenslag. Ter plaatse aangekomen bleek de verdachte de winkel inmiddels te hebben verlaten. De man had gepoogd de kassa mee te nemen maar door kordaat optreden van het winkelpersoneel was dit niet gelukt. Een agent, die niet in dienst was maar toevallig ter plaatse zag de verdachte vluchten en zette de achtervolging in. Tijdens deze achtervolging werd hij door de verdachte bedreigd met een mes. De politieman in burger hield tijdens de achtervolging telefonisch contact met de meldkamer waardoor zijn collegas hem konden assisteren. De 35-jarige man uit Rhenen die kon uiteindelijk na hevig verzet worden aangehouden. De man is ingesloten.