Persberichten Lekstroom, 13.40 uur

Utrecht, 02-11-2008

Gewapende overval

IJSSELSTEIN Zaterdagavond vond op een supermarkt aan de Clinckhoeff een gewapende overval plaats. De daders wisten te ontkomen.

Omstreeks 19.10 uur kwamen vier mannen vanaf het parkeerterrein het winkelcentrum inlopen. De mannen liepen de supermarkt in en rechtstreeks naar de kassas. Hier werd het personeel onder bedreiging van vermoedelijk vuurwapens gedwongen geld af te geven. Na de overval liep het viertal weg in de richting van het parkeerterrein.

Het signalement van de overvallers luidt: vier getinte jongens (vermoedelijk negroïde) tussen de 16 en 20 jaar oud. De overvallers waren gekleed in donkere kleding en hadden hun gezicht deels afgeschermd. De politie is op zoek naar getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad maar mogelijk wel iets gezien hebben. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Nieuwegein, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

NIEUWEGEIN Op het Nijpelsplantsoen vond zaterdagmorgen een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 23-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 09.15 uur over het Nijpelsplantsoen. De man moest aan de kant omdat hij een scooter aan hoorde komen. Op het moment dat de scooter hem voorbij reed voelde hij dat iemand aan de plastic tas trok die hij in zijn hand had. De bestuurder van de scooter had hem beroofd en reed hard door. In de plastic tas zat een mobiele telefoon die het slachtoffer naar de winkel wilde brengen omdat hij kapot was.

De dader reed op een zwarte Puch Zip zonder een bromfietsplaatje. Het viel het slachtoffer op dat het steuntje achter op de bromfiets waar een bijrijder zich aan vast kan houden ook zwart was. Normaal heeft dat een chroom / grijze kleur.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie, belt u dan met de politie van het bureau Nieuwegein, tel.:0900 88 44.