Persberichten Rijn & Venen, 13.55 uur

Utrecht, 02-11-2008

Aanrijding letsel

ZEGVELD In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november vond op de Middenweg een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een scooter bestuurder ernstig gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 04.05 uur een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de omgeving van de Middenweg. Ter plaatse troffen agenten een jongen bewusteloos aan. Naast de jongen lag een scooter waarvan het motorblok inmiddels al koud was. De politie vermoedde dat de jongen al enige tijd bewusteloos op de straat had geleden. Een ambulance heeft het 17-jarige slachtoffer uit Zegveld met hoofdletsel naar het UMC in Utrecht gebracht.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de jongen vol tegen een geparkeerde auto is aangereden die op zijn beurt weer tegen een andere geparkeerde auto schoof. De verkeerspolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Man aangehouden

BREUKELEN De politie heeft zondagmorgen 2 november een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en zonder kaartje met de trein meereed.

Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen belde omstreeks 09.55 uur de politie omdat hij een probleem had met een reiziger die geen geldig plaatsbewijs had. Ter plaatse troffen agenten een man aan die verklaarde zowel de Portugese, Spaanse, Franse en Zwitserse nationaliteit te hebben. Tevens verklaarde de man gestuurd te zijn door het Vaticaan. De man werd voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats te zijn. De man werd overgedragen aan de vreemdelingen- politie.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN Op zaterdag 1 november vond op de Rijksweg A12 een ongeval plaats waarbij de veroorzaker onder in vloed was.

Een 21-jarige bestuurder uit Amsterdam reed met zijn auto achter een 69-jarige bestuurder uit Gouda. De Amsterdamse automobilist zat niet op te letten en reed tegen de achterkant van de bestuurder uit Gouda aan. Hierdoor begonnen beide autos te tollen en botste tegen een touringcar aan. De veroorzaker werd aangehouden omdat hij naar alcohol rook. Op het bureau wees de ademanalyse 505 ug/l uit. Omdat de man beginnende bestuurder was werd zijn rijbewijs direct ingenomen. De 69-jarige bestuurder uit Gouda raakte licht gewond.