Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 03-11-2008

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond op de Merwedekade een straatroof plaats waarbij een vrouw werd beroofd van haar tas.

Een 63-jarige vrouw uit Utrecht parkeerde haar auto omstreeks 20.45 uur op de Merwedekade. Toen zij uitstapte en naar de kofferbak van haar auto liep om hier spullen uit te halen, werd plotseling haar rechter portier opengetrokken en twee jongens gristen haar tas van de bijrijdersstoel. De daders renden weg in de richting van de Heycopstraat. Het slachtoffer beschreef de verdachten als twee vermoedelijk Marokkaanse jongens tussen de 1.70 en


1.85 mtr. lang en kort opgeschoren haar.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden die zwaar onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder zonder verlichting over de Carnegiedreef in de richting van de Einsteindreef rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd ter hoogte van de Rio Brancodreef aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde aangeven dat hij zijn verlichting uit had staan roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de 29-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1405 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd direct ingenomen. Met een proces-verbaal werd de man naar huis gestuurd.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie drie minderjarige jongens aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 15.15 uur dat drie jongens zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat de jongens een diefstal pleegden. De beveiliging greep in en hield de jongens aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de jongens twee van 14 en één van 13 jaar, allen uit Nieuwegein mee naar het bureau. Hier werden de ouders van de jongens in kennis gesteld. In overleg zal gekeken worden naar een Haltstraf.

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen twee mannen aangehouden omdat zij een auto hadden gestolen en hiermee tegen een muur waren gereden.

Door getuigen werd omstreeks 07.30 uur naar de politie gebeld omdat een auto tegen een gevel van een woning aan de Abstederdijk was gereden. Tevens had men gezien dat twee jongens uit de auto waren gestapt en weggerend. Ter plaatse troffen agenten een auto aan waarvan het vermoeden bestond dat deze gestolen was. De verdachten waren inmiddels gevlucht. Niet veel later kreeg de politie een melding dat een man in een tuin lag en erg veel pijn had. Ter plaatse bleek dat in een tuin aan het Opsterhof een man lag die vermoedelijk zijn arm gebroken had.

De 21-jarige man uit Utrecht verklaarde direct dat hij in de bewuste auto gezeten had. De tweede verdachte een 31-jarige man uit Utrecht was in de woning aanwezig. Het tweetal werd aangehouden. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de auto is.

Acht personen aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie in een woning aan de Prins Hendriklaan acht personen aangehouden omdat zij onder andere glas van een balkon naar beneden hadden gegooid.

Rond 21.35 uur kreeg de politie een melding dat vanaf een balkon aan de Prins Hendriklaan diverse mensen glas naar beneden aan het gooien waren. Ter plaatse zagen agenten dat een aantal personen op het balkon stond. Bij het zien van de politie ging iedereen naar binnen. De politie hield uiteindelijk acht personen in de leeftijd tussen de 19 en 22 jaar allen afkomstig uit Utrecht aan.