Politie Zeeland


---


O-2150-2008 Insluiper tot twee keer toe betrapt, Kapelle
De politie in Goes is op zoek naar eventuele getuigen van een voorval dat plaatsvond op donderdag 30 oktober.
Die dag was een onbekende man tot twee keer toe een woning binnengegaan aan de Oude Veiling.
De bewoonster, die op dat moment gewoon in haar woning aanwezig was, trof de man aan in de garage. Ze schrok hiervan en vroeg de man wat hij kwam doen. Daarop gaf hij geen antwoord en liep weg. Omstreeks 12.15 uur trof de bewoonster de man voor de tweede keer aan. Deze keer hing hij een smoes op dat hij op zoek was naar een tankstation waarop de vrouw de man vervolgens wegstuurde.

Signalement insluiper:
Een man van circa 18-/ 20 jaar met een getint uiterlijk en zwart, golvend/krullend haar. Hij droeg een zwarte leren jas tot op de heupen en een spijkerbroek. Hij sprak Engels. Opmerkelijk was dat hij een kaartmap bij zich had met plattegronden/wegenkaarten.

Omdat het voorval plaatsvond rond het middaguur, denkt de politie dat meer mensen de man hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.


W-2151-2008 Automobilist aangehouden, Oost-Souburg
De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur een 66-jarige automobilist uit Oost-Souburg aangehouden.
De man was eerder die avond op de Rouaansekaai te Middelburg achterop de auto van een 61-jarige man gereden. Nadat beide bestuurders waren uitgestapt, bleek dat de 66-jarige man onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. Toen de politie werd gebeld, reed de Oost-Souburger weg zonder zijn gegevens achter te laten. Een omstander had zijn kenteken genoteerd en zodoende kon de man even later voor zijn woning worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat de ademanalyse mislukte, werd een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan werd zijn rijbewijs ingenomen.

---- --