Saxion Hogescholen
BR>

ma 03 november 2008

Saxion traint Japanse Facility Managers

Op maandag 3 november ontvangt de Saxion opleiding Facility Management een tiental Japanse facility managers. De Japanners, afkomstig van internationale bedrijven als Johnson Controls, Sony, Fuji en Xerox, volgen in Deventer een door Saxion en het werkveld ontwikkelde zevendaagse training. Naast de training brengt de delegatie werkbezoeken aan bedrijven als ISS Facilities, Johnson Controls Europe, Cap Gemini, Microsoft en Rabobank Nederland. In de loop van de training sluit een aantal Japanse executives aan bij het programma.

Hitoshi Kumagai, oud student van de Saxion Masteropleiding Facility Management, is de drijvende kracht achter de training. Hij zet zich via het Facility Office Service Consortium (FOSC) in om Facility Management in Japan verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Met de training wil Saxion de Japanse managers kennis laten maken met het Nederlandse beeld van Facility Management. De volledige naam van de training luidt dan ook `Critical Facility Management Thinking Course for Japanese Facility Managers'.

Internationale stage

Japan kent geen bachelor opleiding Facility Management. Tijdens hun stage bij Johnson Controls in Tokyo vertelden de Saxion studenten Marije Profijt en Frederiek Hunneman de Japanners over de opleiding en over hun stage. De studenten zijn inmiddels terug, maar hebben de interesse weten te wekken bij Japanse bedrijven.

Dankzij hun inzet, de inzet van oud student Hitoshi Kumagai en de contacten van Saxion vindt de training in Deventer plaats.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Evelien Leurs, docent Facility Management en coördinator van genoemde training, email e.t.leurs@saxion.nl
* Laura van der Linde, medewerkster communicatie van de Hospitality Business School tel. 0570 - 603 150, email
l.a.vanderlinde@saxion.nl