Politie Groningen

Maandag 3 november 2008

Provincie Groningen, 03-11-2008

Wildervank: fietser onder invloed

De politie heeft zondagochtend op de Torenstraat een 19-jarige jongeman uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man al slingerend op zijn fiets rijden. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Tijden de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: nekklachten na aanrijding

Een 76-jarige automobiliste uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Friesestraatweg in haar woonplaats. Zij remde af voor een naderende ambulance met signalen. Een 77-jarige automobilist uit Hoogezand, die achter de vrouw reed, had dit te laat door. Hij botste op zijn voorgangster. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man aangehouden na huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vrouw te hebben mishandeld in hun woning. Getuigen zagen dat de vrouw door de man werd vastgehouden en alarmeerden de politie. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Aan het gezin zal een
hulpverleningstraject worden aangeboden.

Groningen: automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man probeerde in de Van Oldebarneveltlaan in zijn woonplaats een wegafzetting te passeren. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 1,7 promille alcohol. Hierop wilden agenten zijn rijbewijs invorderen. Aangezien de man zijn rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto meegenomen naar het politiebureau. Tegen inlevering van zijn rijbewijs, kan iemand met een geldig rijbewijs de auto meekrijgen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1163, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Sint Annen, Eemshavenweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2531, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal gecontroleerde voertuigen: 306, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Tolbert, Oldebertweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 914, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.