KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

3-11-2008

Mumma Duck Racing Team stimuleert grote Nederlandse Deelname Tour de France á la Voile 2010

Mumma Duck Racing Team
Mumma Duck, is als de vriend die je thuisbrengt als je teveel
gedronken hebt, je ouders verteld dat er iets in je drank gedaan is. Mumma Duck is ook een nieuw Nederlands zeilteam: Opgezet door Jan Lokhorst en Remko Buijink, heeft het als belangrijkste doelstelling om te genieten van het wedstrijdzeilen op een fantastische boot.

Samen met drie andere teams is het aantal potentiële Nederlandse teams in de Tour de France a la Voile 2010 op 4 gekomen. Dit feit,
gecombineerd met een mogelijk NK Mumm 30 in 2009, lijkt op een regelrechte opleving van de Mumm 30 klasse in Nederland.

Teambuilding pur sang
Na de succesvolle aankoop van een Engelse Mumm 30 werd er actief op zoek gegaan naar de uitbreiding voor het team. Diverse advertenties op o.a. Clubracer leverden uiteindelijk 78 inschrijvingen op. Na een uitgebreide selectie bleven er 14 teamleden over die zich volledig wilden inzetten voor het project en vooral wilden genieten van het zeilen, onder hen 6 teamleden van het Delft Challenge team 2007.

Campagne
De campagne werd na de enthousiaste verhalen van de oud-Delft
Challenge crew al snel aangepast met een duidelijk doel: Het zeilen van de Tour de France á la Voile 2010. Voor hen een wedstrijd om te herhalen, voor de rest een nieuwe uitdaging die je niet kan laten schieten. Om het team optimaal voor te bereiden op dit loodzware evenement worden er in 2009 extensieve trainingen gehouden, zowel in de sportschool als op het water. Daarnaast wordt natuurlijk de concurrentie opgezocht in zowel Nederland als het buitenland. Een goede start werd al gemaakt tijdens de Antwerprace 2008, waar het team na een 6 uur lange matchrace als 1e Mumm 30 over de lijn kwam.

Sponsoring
Zoals elke zeiler weet kost een dergelijke campagne een hoop inzet en financiële steun. Deze is gevonden in het olieopslag bedrijf
Oiltanking, wat dit team met jonge zeilers de mogelijkheid wil bieden om op hoog niveau te kunnen wedstrijdzeilen. Daarnaast zal dit bedrijf van een aantal wedstrijden live tijdens relatiedagen kunnen genieten op de Laughing Lobbes, een 20 meter jacht, beschikbaar voor het team en de sponsors van het Mumma Duck team. We zijn al een eind op weg maar verdere ondersteuning is natuurlijk altijd welkom.

Het team is te volgen via onze eigen website: http://www.mummaduck.com waar we regelmatig verslagen en trainingsfilmpjes op posten. Op het water zal het team te zien zijn bij de Ijspegels en volgend jaar bij alle grote bekende evenementen.

Internetadres: www.mummaduck.com