Politie Drenthe

Maandag

Assen, 03-11-2008

Geen voorrang

ASSEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Pelikaanstraat met de Overcingellaan in Assen raakte zondagmorgen een 79 jarige vrouw uit die plaats gewond. De vrouw reed in een auto en verleende geen voorrang aan en andere auto die werd bestuurd door een 56 jarige man uit Assen. De vrouw is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-188653)

Teveel gedronken

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag hield de politie in Meppel een 40 jarige automobilist uit Zwolle aan. De man reed in zijn auto over de Werkhorst terwijl hij gedronken had (0,6 promille). Na te zijn verhoord is hij met een dagvaarding en een rijverbod van één uur in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijs in

BORGER De politie vorderde zondagmiddag het rijbewijs in van een 62 jarige motorrijder uit Drouwen. De man reed met een snelheid van 143 km/uur langs een lasercontrole van de politie op de N374 (80 km weg).

Inbraak kerk

RODEN Zondagmorgen werd ontdekt dat in de daaraan voorafgaande dagen was ingebroken in het kerkgebouw van de Doopsgezinde gemeente aan de Padkamp in Roden. Een deur was geforceerd. Het pand was doorzocht maar waarschijnlijk omdat de inbreker(s) alleen uit was (waren) op geld en dat was niet aanwezig werd niets meegenomen. (08-188648)

Aangehouden voor vernieling en mishandeling

KLAZIENAVEEN Een dronken 22 jarige inwoner van Klazienaveen zorgde zondagavond voor veel problemen in zijn ouderlijke woning in Klazienaveen. De man ging helemaal door het lint, gooide de hele keuken overhoop en ging met zijn vader op de vuist. De politie werd gebeld en de man werd ondanks enig verzet van zijn kant geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. (08-188734)

Onder invloed

HOOGEVEEN Maandagmorgen tegen 08.45 uur hield de politie tijdens een verkeerscontrole op de Lomanlaan in Hoogeveen een 35 jarige inwoner van die plaats aan. De man bestuurde een auto en had volgens zijn verklaring de afgelopen nacht enkele glazen wijn gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,6 promille. De man had er dus duidelijk geen rekening mee gehouden dat het menselijke lichaam gemiddeld zon anderhalf uur nodig heeft om een glas alcoholhoudende drank af te breken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na het afleggen van ene verklaring is hij met een rijverbod van acht uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-188800)

Politie zoekt contact met hulpvaardige burger

DALEN De politie wil graag in contact komen met de burger die afgelopen vrijdag op de Dalerveensestraat in Dalen twee agenten heeft geholpen bij het onder controle brengen van een verdachte. De agenten bekeurden een 36 jarige inwoner van Dalerveen voor een aantal verkeersovertredingen. De man was het daar niet mee eens en werd vervelend. Toen hij zijn identiteit niet bekend wilde maken en ook zijn identiteitsbewijs en/of rijbewijs niet wilde tonen is hij aangehouden. Daartegen verzette hij zich hevig. De agenten kregen hulp van een toevallige voorbijganger waarop de verdachte kon worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring is hij met een boete van 220,00 in vrijheid gesteld. De politie waardeert het optreden van de voorbijganger en wil daarom graag met hem in contact komen. Omdat hij na het incident verder reed is zijn naam nog niet bekend. De politie vraagt hem te bellen met 0900-8844. (08-188265)

Overval De Wijk in Opsporing Verzocht

DE WIJK Dinsdagavond wordt in het programma Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht besteed aan de overval 8 oktober op de Fortis bank in De Wijk. In het programma worden o.a. beelden getoond van de overvallers en de uitkomsten van het politieonderzoek tot nu toe plus de vragen die de politie naar aanleiding daarvan nog heeft. De uitzending is om 21.50 uur op Nederland 1 en wordt woensdag 5 november om 13.15 uur herhaal op Nederland 2.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.