Politie Haaglanden

Persberichten 2 november

Haaglanden, 02-11-2008

Man in hals gestoken
Den Haag Tijdens een ruzie met zijn 19-jarige vriendin is een 21-jarige Hagenaar vrijdagavond 31 oktober om 18.45 uur in zijn nek gestoken. De man was naar de woning van zijn vriendin aan de Deimanstraat gekomen, toen ze ruzie kregen. Tijdens de ruzie werd de man met een scherp voorwerp in zijn nek gestoken. De vrouw vluchtte de woning uit naar haar buren. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis waar zijn wond werd gehecht. Zijn vriendin werd aangehouden en wordt maandag 3 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ramkrakers aangehouden
Den Haag De politie heeft zondagochtend 2 november vier mannen aangehouden die worden verdacht van een ramkraak. De agenten kregen omstreeks 05.00 uur een melding dat vier mannen met een auto een telefoonwinkel aan de Ambachtsgaarde waren binnengereden. Uit de winkel namen de mannen goederen weg, waarna ze in de auto stapten en ermee wegreden. De getuige gaf het kenteken en merk van de auto door. Even later zagen politieagenten de bewuste auto op de Schoutendreef staan en een andere personenauto wegrijden. Na een korte achtervolging werd deze personenauto op de Melis Stokelaan staande gehouden. De inzittenden, drie Hagenaars (16, 22 en 23 jaar) en een 18-jarige Leidenaar werden aangehouden.

Inbreker afgetroeft
Den Haag Een 41-jarige Hagenaar en zijn twee zonen stonden zaterdagavond 1 november raar te kijken toen ineens een onbekende man in hun woonkamer aan de Boerenstraat stond. Het gezin zat in hun huiskamer televisie te kijken, toen de vader omstreeks 20.50 uur glasgerinkel hoorde. Vlak daarna stond de onbekende man voor hun neus. De onbekende had een schroevendraaier in zijn hand en eiste geld. Ook wilde hij een laptop van de eettafel meenemen. De vader probeerde dit te verhinderen, waarna de inbreker de zoon (15) met de schroevendraaier bedreigde. Hierop ontstond een handgemeen tussen de inbreker en de bewoners van het huis. Door hun verzet gaf de inbreker het op en verliet de woning. De
politie stelt een onderzoek in.

17 autos vernield, politie zoekt getuigen
Den Haag In de nacht van zaterdag op zondag 2 november zijn in de Koppelstokstraat zeventien autos bekrast. Meerdere auto-eigenaren deden zondagochtend aangifte van de vernieling van hun auto die in de straat geparkeerd stond. De krassen waren aangebracht aan de trottoir kant. De politie in Scheveningen is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, bel dan met de politie via (0900)8844. Doet u dit liever anoniem? Bel dan (0800)7000.

Vechtpartij in tram
Den Haag Bij een kaartcontrole in een tram op de Melis Stokelaan ontstond zaterdagavond 1 november een vechtpartij tussen een passagier en een controleur. De controleur controleerde omstreeks 21.55 uur de strippenkaart van een 18-jarige Hagenaar. Omdat een en ander niet in orde was, verzocht de controleur de passagier de tram te verlaten. Dit wilde de passagier niet waarna een vechtpartij ontstond, waarbij over en weer klappen vielen. Politieagenten hielden de passagier aan.

Inbreker aangehouden
Den Haag De politie kreeg zaterdagochtend 1 november om 06.00 uur een melding dat in een winkel aan de Zoutmanstraat zou worden ingebroken. Agenten die op de melding reageerden, zagen dat een raam van de winkeldeur was verbroken. Toen ze in het pand gingen kijken, zagen zij voor de deur een printer in de verpakking staan. Terwijl de agenten met het ondezoek bezig waren, hoorden ze vanuit de winkel een geluid komen. In de winkel troffen ze onder een tafel een 21-jarige Hagenaar aan die zich verstopt had. Hij werd aangehouden.

Beginnend bestuurder de klos
Den Haag Doordat hij met zeer hoge snelheid en piepende banden op de Wassenaarseweg reed, trok een 22-jarige automobilist uit Leiden zaterdagochtend 1 november om 03.30 uur de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen de automobilist vervolgens met hoge snelheid verder rijden naar de Hanedoesstraat. Hierbij haalde hij snelheden van 100 km per uur (50 toegestaan). In de Hanedoesstraat stopte de auto en stapten twee mannen uit. De 21-jarige bestuurder werd door de agenten aangesproken. Het bleek te gaan om een beginnend bestuurder die onder invloed van drank was. Hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 865 ugl, terwijl de limiet voor beginnend bestuurders op 88 ugl (= 0,2 promille) ligt. Uit onderzoek bleek dat de man al drie keer eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidsduivel
Den Haag / Loosduinen Een 21-jarige Haagse automobilist trok zondagochtend 2 november om 01.00 uur de aandacht van surveillerende agenten doordat hij op de Meppelweg het rode verkeerslicht negeerde. De politieagenten wilden de automobilist controleren, maar moesten wachten totdat de Randstadrail was gepasseerd. Na enige tijd zagen ze de automobilist met zeer hoge snelheid op de Lozerlaan rijden in de richting van de Wippolderlaan. Bij de kruising met de Erasmusweg negeerde de automobilist opnieuw een rood verkeerslicht, om vervolgens met zeer hoge snelheid de Wippolderlaan op te rijden. De agenten konden zijn snelheid niet klokken omdat ze te ver achter de automobilist reden. Toen de automobilist uiteindelijk bij een benzinestation stopte, konden ze hem aanspreken en de nodige bekeuringen (twee maal rood licht en verlopen APK) uitdelen.

Snelweg gestremd door aanrijding
Den Haag Een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein is vrijdagvond 31 oktober omstreeks 19.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A12. Het slachtoffer reed in zijn auto richting Utrecht toen hij door nog onbekende oorzaak achterop een voor hem rijdende vrachtauto botste. Door de aanrijding spinde de auto en kwam tegen de middengeleiding tot stilstand. De automobilist zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met letsel aan zijn hoofd vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Hier moest hij een bloedproef ondergaan. De bestuurder van de vrachtauto werd onderzocht in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Hij kon na onderzoek naar huis. De snelweg is enkele uren gestremd geweest.

Vijftig autos vernield; politie zoekt getuigen
Voorburg In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november zijn er in de omgeving van de Prinses Mariannelaan meerdere autos vernield. De politie kreeg zondagochtend een melding dat de autobanden van een geparkeerde auto waren lekgestoken. De agenten troffen een waar spoor van vernielingen aan. Onverlaten hadden ongeveer vijftig autos vernield. De vernielingen betroffen lekgestoken banden, afgebroken ruitenwissers, afgehaalde kentekenplaten en vernielde autoruiten. De vernielingen vonden plaats op de Prinses Mariannelaan, Fonteynenburghlaan, Claudiusstraat, Heeswijkstraat en op de Laan van Middenburg. De politie in Leidschendam/Voorburg is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Bel dan met (0900)8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met (0800)7000.

Dronken amokmaker
Leidschendam Een onbekende dronken man zorgde zaterdagavond 1 november voor veel problemen in een supermarkt aan het Duindoorn. Beveiligingsmedewerkers hadden de man eerder die dag al uit een eetgelegenheid verwijderd, toen ze hem opnieuw in de supermarkt aantroffen. De dronkelap gedroeg zich zeer vervelend, wilde met zijn bibliotheekpas afrekenen en weigerde vervolgens de winkel te verlaten. Hierop hielden de beveiligers de man, die zich hevig verzette, aan en droegen hem over aan de politie. De dronken man bleef zeer recalcitrant en mocht in een politiecel zijn roes uitslapen.

Op gestolen fiets
Wassenaar Doordat hij zich uitsloofde tegenover zijn vrienden en vervolgens zonder verlichting wegfietste, trok een 17-jarige jongen uit Voorschoten zondagochtend 2 november de aandacht van politieagenten. De agenten zagen de jongeman omstreeks 03.15 uur zich verdacht ophouden bij een fiets. Korte tijd later zagen ze hem zonder licht fietsen op de Rijksstraatweg. Op de hoek met de Van Zuylenstraat zagen de agenten de jongeman lopen en spraken hem aan. Hij deed alsof hij van niets wist en vertelde dat hij lopend was. De agenten wisten echter waar hij de fiets had gestald en liepen met hem naar de fiets toe. Daar bleek dat het originele slot van de fiets weg was en de jongen werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij de fiets van een vriend in Den Haag had geleend.

Rijden onder invloed
Wassenaar Een 33-jarige automobilist uit Wassenaar liep zondagochtend 2 november om 01.50 uur tegen de lamp. De man werd op de Van Cranenburchlaan gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat hij onder invloed van alcohol was en hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 680 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
Ook een 41-jarige automobilist uit Zoetermeer werd zondagochtend 2 november om 05.50 uur op de Rijksstraatweg gecontroleerd. Tijdens de controle bleek ook deze automobilist teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Hij blies 325 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Vrouw aangereden door bus
Rijswijk Een 37-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdagavond 1 november zwaargewond geraakt toen zij op de Sir Winston Churchilllaan werd aangereden door een stadsbus. De vrouw stak omstreeks 18.55 uur ter hoogte van het Bogaerdplein de busbaan over. Daar reed op dat moment een stadsbus, bestuurd door een 44- jarige Hagenaar. De buschauffeur probeerde door hard te remmen een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte niet. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij werd opgenomen. Haar toestand is stabiel. De politie stelt een onderzoek in.

15-jarige tasjesrover aangehouden
Rijswijk Een 15-jarige Hagenaar is zaterdagavond 1 november aangehouden nadat hij een 19-jarige vrouw uit Delft van haar tas had beroofd. De vrouw stond omstreeks 19.20 uur op de Steenvoordelaan op de bus te wachten. Bij haar in de bushalte stond de verdachte. Toen de bus aankwam, pakte de vrouw een strippenkaart uit haar portemonnee. De portemonnee deed ze weer in haar tas. Op het moment dat de vrouw in de bus wilde stappen, greep de jonge verdachte de tas en rende ermee. Het slachtoffer belde met haar mobiele telefoon de politie, terwijl een getuige een passerende motoragent op de verdachte wees. Na een korte achtervolging werd de verdachte op de Admiraal Helfrichsingel aangehouden. Hij had nog enkele goederen van de vrouw bij zich.

Hardrijders aangehouden
Rijswijk Twee Haagse automobilisten zijn zaterdagmiddag 1 november hun rijbewijs kwijtgeraakt nadat zij onderling uitvochten wie het snelst kon rijden. Politieagenten in burger zagen de twee mannen in hun autos met zeer hoge snelheid naast elkaar rijden op de Erasmusweg. Voor de verkeerslichten op het Erasmusplein moesten de twee stoppen, om daarna te kijken wie het snelste vertrok. De beide automobilisten reden richting Rijswijk en bleven naast elkaar rijden. Op de Prinses Beatrixlaan werden beide automobilisten aangesproken op hun rijgedrag. Omdat zij op een gegeven moment 61 km te hard reden, moesten beiden hun rijbewijs inleveren.

Buis valt van bestelbus en veroorzaakt aanrijding Maasdijk (Midden Delfland) Een 6 meter lange metalen buis / strip met een doorsnee van 10 centimeter die van het dak van een bestelauto viel, veroorzaakte zaterdagavond 1 november omstreeks 20.30 uur een aanrijding op de A20/ Burgemeester Elsenweg. Achter de bestelbus reden meerdere personenautos. Op een gegeven moment zag een 28-jarige Haagse automobiliste, die achter de bus reed, een buis van het dak van de bus waaien. De buis waaide over de auto voor haar heen en kwam vervolgens dwars op de weg terecht. De automobilisten die achter het busje reden, probeerden de metalen buis te ontwijken, maar daardoor botsten ze wel tegen elkaar. Er deden zich geen persoonelijke ongelukken voor. De bestuurder van de bestelbus van een metselbedrijf, moet volgens de automobilisten die achter hem reden, gemerkt hebben dat hij lading verloor. Hij remde kort maar reed door. De politie in het Westland is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien bel dan met (0900)8844.

Mannen met inbrekerswerktuigen
De Lier (Westland) Doordat zij zich zeer opvallend gedroegen, trokken twee mannen uit Maassluis (18 en 24 jaar) zaterdagochtend 2 november de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen het tweetal zich verdacht ophouden bij een geparkeerde auto op de Burgemeester Crezeelaan. Toen de mannen de politieagenten zagen, liepen ze weg. Omdat de agenten het niet vertrouwden, controleerden ze de twee. In de rugzak van de 24-jarige man zaten inbrekerswerktuigen. Beide mannen werden aangehouden.

Dronken op bromfiets
Den Hoorn (Midden Delfland) De politie kreeg zondagochtend 2 november een melding van een vechtpartij op de Zuidhoornseweg. Nadat de agenten de ruzie hadden gesust, zagen zij op het parkeerterrein van de voetbalvereniging een jongen slingerend op een bromfiets rijden. Toen ze de man, een 21-jarige Delftenaar, aanspraken bleek hij onder invloed van drank te zijn. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 520 ug. Dit is meer dan wettelijk is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod en een procesverbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Winkel overvallen, getuigen gezocht
Delft Een sierraden/kralenwinkel aan de Nieuwe Langendijk is vrijdag 31 oktober aan het begin van avond overvallen. Omstreeks 18.00 uur kwamen twee donkergetinte mannen de winkel binnen en bedreigden het aanwezige winkelpersoneel. De vrouwelijke personeelsleden (15, 29 en 38 jaar uit Delft) werden met een vuurwapen en een mes bedreigd en moesten geld overhandigen. Nadat de overvallers geld hadden gekregen, gingen ze ervandoor. De politie zoekt getuigen. Heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van deze overval? Bel dan met de politie in Delft (0900)8844. Liever anoniem? Bel dan (0800)7000.

Man neergestoken
Delft / Den Haag Een 28-jarige Hagenaar is zondagochtend 2 november gewond geraakt toen hij in zijn buik werd gestoken. Het slachtoffer meldde zich omstreeks 02.30 uur bij het politiebureau Laak met de mededeling dat hij pijn in zijn buik had. Het bleek dat de man een steekwond in zijn buik had en hij werd vervoerd naar een ziekenhuis, waar hij werd geopereerd. Het slachtoffer was eerder die nacht naar de Brasserskade in Delft gegaan om daar een ruzie te beslechten. Tijdens de vechtpartij die daarop volgde werd hij in zijn buik gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Poging zware mishandeling
Delft Twee 19-jarige mannen uit Delft zijn zaterdagochtend 1 november aangehouden nadat zij een 21-jarige man uit Delft hadden belaagd. De aangever liep met vrienden op het Rietveld, toen iemand zijn petje van zijn hoofd wou trekken. Daarop ontstond een vechtpartij waarbij de latere verdachten met fietsen naar de aangever en zijn vrienden gooiden. Ook bekogelden ze de aangever en zijn vrienden met bakstenen. Daarna renden de verdachten weg. Doordat de aangever een goed signalement kon opgeven, werden de twee even later aangehouden.

Scooterrijdsters botsen
Zoetermeer Bij een frontale aanrijding tussen twee scooters op het fietspad langs de Aziëweg raakten zaterdag 1 november aan het begin van de avond twee meisjes gewond. Een 16-jarige scooterrijdster uit Boskoop haalde omstreeks 18.45 uur een fietser in en botste vervolgens frontaal op een 17-jarig meisje uit Zoetermeer. De Boskoopse klaagde over pijn in haar onderarm en werd naar het Lange Land ziekenhuis vervoerd. Hier werd haar pijnlijke arm gegipst. De Zoetermeerse had last met haar ademhaling en werd vervoerd naar het Leyenburgziekenhuis in Den Haag. De politie stelt een onderzoek in.

Op gestolen scooter tegen politieauto
Zoetermeer Een getuige zag zaterdagnacht 1 november om 03.15 uur dat drie jongens aan een bromfiets sleutelden, de kentekenplaat in de buddyseat stopten en met de bromfiets wegreden. Hij waarschuwde de politie. Politieagenten die op de melding reageerden, zagen even later een bromfiets rondjes rijden in de omgeving. Korte tijd later reed een surveillanceauto op de Gerrit Achterberghove, bij de Menno ter Braakhove, toen de bromfiets ineens uit het niets verscheen. De bromfiets reed vervolgens tegen de politieauto aan. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets viel op de grond en raakte enige tijd buiten bewustzijn. Nadat hij was bijgekomen, werd hij vervoerd naar het Lange Land ziekenhuis. Hier bleek dat hij geen letsel had en hij werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets, eigenlijk een motorfiets was, die gestolen bleek te zijn. Op de plek waar de jongens aan de bromfietsen sleutelden, troffen de agenten nog twee bromfietsen aan die ook gestolen waren. .

Ik ben pas 15
Zoetermeer Een politieagent in zijn vrije tijd zag zaterdagochtend 1 november een automobilist met een wel zeer bedenkelijke rijstijl op de Oostweg rijden. De agent was om 02.15 uur na zijn dienst onderweg naar huis toen hij zag hoe een automobilist beide rijstroken nodig had. Op de Blauw-Roodlaan parkeerde de automobilist zijn auto. De agent legitimeerde zich en sprak de automobilist aan op zijn rijgedrag. Ook vroeg hij de automobilist om zijn rijbewijs. Hierop zei de verdachte: Ik heb geen rijbewijs, ik ben pas 15. De jongen werd aangehouden en door collegas van de agent overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders werden door de politie in kennis gesteld.