Gemeente Spijkenisse


Bagger uit Vierambachtenboezem

03 november 2008

In de eerste week van november start waterschap Hollandse Delta met het verwijderen van overtollige bagger uit de Vierambachtenboezem in Spijkenisse. Daardoor kan het water in deze watergang straks beter doorstromen. En dat verbetert de waterkwaliteit.

De Vierambachtenboezem is een grote watergang in Spijkenisse. Deze loopt vanaf de polder in het westen naar de haven in het oosten. Het gedeelte vanaf de Malledijk tot aan gemaal 'De Leeuw van Putten' (nabij de Schenkelweg) wordt in de komende weken gebaggerd. Langs dit tracé zijn vijf opstelplaatsen van waar kranen en duwboten de watergang baggeren. Deze opstelplaatsen heeft het waterschap samen met gemeente Spijkenisse vastgesteld.
De bagger, die uit de watergang wordt gehaald, wordt met grondkarren vervoerd naar de Put van Heenvliet. Verwacht wordt dat er 6.500 kuub bagger vrijkomt van redelijke schone kwaliteit (klasse 1 en 2). De werkzaamheden zullen naar verwachting tot de kerst duren. De heen en weer rijdende grondkarren en gedeeltelijke afzettingen van voet- en fietspaden kunnen voor enige overlast zorgen.

Waterbeheer putten
Het baggeren van de Vierambachtenboezem is een deelproject van het grote project Waterbeheer Putten. Onder de noemer Waterbeheer Putten werkt waterschap Hollandse Delta de komende jaren aan schoon en voldoende water op Putten.

Externe links


* Waterbeheer Putten [[let op! De website van Waterbeheer Putten opent in een nieuw venster]