Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-11-2008

MAN KNIJPT KEEL DICHT VAN ECHTGENOTE

DORDRECHT De politie heeft zondagavond een 27-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vrouw in hun woning aan de Sperwerstraat mishandeld waarbij hij haar keel had dichtgeknepen. De vrouw kon de politie waarschuwen maar liep wel letsel op. De twee echtelieden liggen met elkaar in scheiding.

VERWARDE VROUW AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

DORDRECHT Een 46-jarige inwoonster van Dordrecht is in de nacht van zondag op maandag aangehouden door de politie. De vrouw had rond middernacht bij haar ex-man aan het Oosterdiep een ruit ingegooid. Vervolgens was zij in haar auto gestapt en de N3 opgereden. De vrouw reed daar eerst tegen een vluchtheuvel waarna de auto een lekke band opliep. Toen de politie haar wilde doen laten stoppen weigerde zij en reed door in de richting van de Kiltunnel. Toen de vrouw bijna tegen de vangrail reed zag de vrouw in dat ze maar beter haar auto op de vluchtstrook kon parkeren. De toegesnelde politieagenten trokken direct de sleutel uit het contactslot om de vrouw te beletten weg te rijden. Het bleek dat zij danig onder invloed was van alcohol en psychisch in de war. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek.

WONINGINBRAKEN

DORDRECHT Terwijl de bewoners boven lagen te slapen hebben inbrekers in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een woning aan de Floresstraat. De daders konden binnenkomen door aan de achterzijde van de woning de cilinder uit de deur te halen. Op de begane grond werd een laptop en nog een aantal andere persoonlijke bezittingen meegenomen.

Zondagavond werd ingebroken in een woning aan de Cirkel. Daar waren de bewoners niet thuis en konden de daders binnenkomen door aan de achterzijde het keukenraam open te breken. De hele woning werd doorzocht waarna met sieraden meenam.