Gemeente Helden

Woensdag 29 oktober: Sportcafé Helden nadert tweede editie!

Als kersverse nationale Sportgemeente van het Jaar 2008 organiseert de gemeente Helden op woensdagavond 29 oktober voor de tweede maal het jaarlijkse Sportcafé Helden. Wethouder Rinus Janssen beveelt dit sportcafé van harte aan. ´Dit sportcafé is voor de Heldense sportwereld een prima gelegenheid om elkaar in een leuke sfeer te ontmoeten en om geïnformeerd te worden over de actuele ontwikkelingen in de Heldense sportwereld. Maar ook benutten we als gemeente dit Sportcafé om onze waardering te uiten voor de inzet van alle bestuurders en vrijwilligers in de Heldense sportwereld´.

Vertegenwoordigers van alle sportverenigingen en sportaanbieders kunnen zich aanmelden voor deze tweede editie van het Sportcafé. Het vindt weer plaats in Grand Café The Gallery in Panningen. Aanvang is 19.30 uur. Omdat de nationale titel Sportgemeente van het jaar 2008 in de categorie tot 40.000 inwoners is behaald, ontvangen alle deelnemers na afloop een leuke attentie.

Goed rapportcijfer

Vorig jaar oktober vond de eerste editie plaats van het Sportcafé Helden. Ruim 60 kartrekkers uit de Heldense sportwereld waren destijds present. Deze mensen gaven in de nabeschouwing aan tevreden te zijn over de opzet en inhoud van dit eerste Sportcafé en gaven een dikke acht als rapportcijfer. Wethouder Rinus Janssen benadrukt hierbij het volgende: ´De agenda van het Sportcafé wordt bepaald door de vraag van de Heldense sportverenigingen en sportaanbieders. Zij bepalen de inhoud, maar geven door hun inbreng en reacties ook richting aan de verdere uitvoering van ons beleid Sport beweegt Helden. Daarom reken ik weer op een grote opkomst´.

Programma

In zijn inleiding gaat wethouder Rinus Janssen in om op enkele nieuwtjes en ontwikkelingen die van belang zijn voor de Heldense sportwereld. Daarna volgt een workshopronde met de twee volgende onderwerpen:


1. beleidsmatig werken binnen een sportvereniging. Eén van de 14 Heldense sportverenigingen die deelneemt aan de cursus ´het schrijven van een beleidsplan´ verzorgt hierbij een presentatie;
2. werving en behoud van vrijwilligers binnen een sportvereniging. Dit onderwerp scoorde hoog op het behoefteplaatje van de Heldense sportverenigingen. Er worden tips gegeven om het vrijwilligersbeleid meer handen en voeten te geven.

Het Huis voor de Sport Limburg verzorgt de twee workshops. In de pauze en in de 3^e helft is er onder het genot van een drankje en hapje volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Aanmelding

Aanmelding voor dit Sportcafé Helden is nog mogelijk vóór maandag 27 oktober via het e-mailadres helden@huisvoordesport.org onder vermelding van de naam van uw sportvereniging/sportinstelling en de namen van de bestuursleden/vertegenwoordigers die aanwezig zullen zijn. Voor vragen of inlichtingen over het Sportcafé Helden kunt u bellen met het team Sportzaken van de gemeente Helden, doorkiesnummer (077) 306 66 27.

16-10-2008 13:21